Imprimeix
Categoria: Collaboracions
Vist: 1089

Capítol 30 
SURT MARGALIDA TOUS,  
ENTRA MIQUEL ALZINA
 

El 2 de juny de 2007 es convoca assemblea general de l’associació “Ca Nostra”  amb la finalitat de renovar la plantilla directiva de l’entitat.

Margalida Tous comentava que ella ja es considerava amortitzada en la seva qualitat de presidenta i que desitjava continuar col·laborant, però únicament com a vocal de junta. I així ho va poder fer. Quan na Margalida decidí abandonar el timó de l’associació de persones majors (qui la coneix assegura que si fos per la vitalitat de què sempre ha pogut bravejar, encara  estaria al capdavant de “Ca Nostra”), sorgiren alguns candidats amb ànim de substituir-la.


Margalida Tous s'acomiada com a presidenta.


La mateixa Margalida Tous, Antoni Garau, Catalina Moyà, Antònia Cursach, Bàrbara Flaquer, Vicenç Garau, Joan Terrasa i Joan Esperitsant, presidiren l’assemblea que va servir per celebrar eleccions. L’esmentat Joan Terrasa Melis i el soci Miquel Alzina Nebot es presentaren per a president, aconseguint, el segon, 44 sufragis pels 42 de Terrasa. La directora general de la Tercera Edat, Residència i Corporació del Consell Insular, Margalida Bou, va fer acte de presència a l’assemblea.


Traspàs de poders entre Tous i Miquel Alzina

A la primera reunió de la renovada junta, com és preceptiu, se celebrà el repartiment dels càrrecs.  El nou president, Miquel Alzina, de demble conciliador, desitjava imprimir nous aires, aglutinant el passat i el present, i nomenà Joan Terrasa el seu vicepresident; Antoni Garau fou el secretari; Catalina Moyà, tresorera, i vocals de junta: Antònia Cursach, Margalida Tous, Bàrbara Flaquer, Pere Melis Garau, Antoni Moll Ferrer, Vicenç Garau i Miquel Terrasa.

Dos anys com a president.-  Miquel Alzina Nebot estigué al capdavant de “Ca Nostra” únicament dos anys, en els quals s’efectuaren diferents i importants millores, tant a el mobiliari com en la funcionalitat dels locals del club. Així mateix, Alzina va conferir un distint i eficaç organigrama comptable i es redactaren nous estatuts de funcionament de l’associació, ja que els existents havien quedat obsolets, ja que provenien de 1985, any en què es va fundar l’associació, amb la particularitat que, en una reunió a Son Macià, es va acordar que es redactaria un esborrany per a unificar els estatuts de totes les associacions illenques. Miquel Alzina fou nomenat president comarcal de les associacions de gent gran, mentre continuava com a màxim mandatari de la de Capdepera.


Parlament de presentació d’Alzina

Una de les primeres mesures encaminades per la nova directiva, per ajudar a la subsistència del club, fou que, en el bingo, minvarien 20 cèntims d’euro a les partides normals, 50 cèntims al doble joc i un euro al darrer joc. Els dijous, dissabtes i diumenges horabaixa foren els dies assenyalats per a realitzar el bingo, dirigit per Vicenç Garau, amb un nou aparell automàtic i dos televisors o monitors de taula per a realitzar-lo.

Les conversacions amb l’Ajuntament per poder gestionar l'entrega a la Sala de la casa donada a “Ca Nostra” per Joan Moyà Massanet “Tasà”, com a permuta de cara a poder edificar, a la plaça Constitució, un nou espai per al club o ampliar l’existent, no varen fructificar. La Confraria de Pescadors de Cala Rajada fa donació de mil euros a “Ca Nostra” per la seva col·laboració a la Fira de Sa Llampuga 2008. I es fa saber que els socis majors de 85 anys deixaran de fer efectiva la quota anual.


 

El president proposà la celebració de matances de porc, amb bullit d’ossos per arrodonir la festa. Es va fer provisió de 17 quilos de sobrassada, 15 de botifarró i 8 de “panxeta” per al fogueró de Sant Antoni. Per altra part, es va donar el vistiplau a la contractació d’una monitora de manualitats  i a la participació de la coral a la Trobada de Cors del Consell i de la Federació de Gent Gran a celebrar a Sóller, proposant-se la idea de confeccionar una bandera-estendard representativa de la coral. Així mateix, es va comunicar que l’Ajuntament deixava d’abonar la factura de consum de telèfon. Amb la Banca March, entitat col·laboradora, es va efectuar una excursió als Jardins d’Alfàbia i a Fornalutx.