Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2748

L’OBRA CULTURAL I LA FEDERACIÓ LLULL CONDEMNEN EL TANCAMENT DE TV3 AL PAÍS VALENCIÀ

 

L’ENTITAT MOSTRA LA SEVA SOLIDARITAT AMB ACCIÓ CULTURAL I EXIGEIG ALS GOVERNS IMPLICATS QUE HI TROBIN UNA SOLUCIÓ

 L’Obra Cultural Balear, i la Federació Llull en el seu conjunt (formada també per Òmnium Cultural i Acció Cultural del País Valencià), condemnen el tancament dels repetidors de TV3 al País Valencià, resultat de la campanya d’assetjament econòmic del Govern valencià presidit per Francisco Camps. L’executiu del PP intenta tancar els repetidors gestionats per Acció Cultural des de l’any 2007. L’entitat va posar en marxa una Iniciativa Legislativa Popular per assegurar la recepció dels canals entre els territoris que comparteixen la mateixa llengua, que actualment s’està tramitant al congrés de diputats espanyol.

 

D’ençà de la presentació de la ILP, l’empait de Camps a ACPV s’ha intensificat, amb la imposició de dues multes de 600.000 euros. Recentment, el govern valencià ha aprovat la modificació de la llei, que li permet posar multes de 60.000 euros cada quinze dies a Acció Cultural, amb l’amenaça que, si avui, 18 de febrer segueixen emetent, els caurà la primera. Davant aquest panorama insostenible, avui l’entitat ha anunciat el tancament de TV3 al País Valencià.  

 

L’Obra Cultural Balear i la Federació Llull manifesten la seva indignació per aquests fets i el seu suport a Acció Cultural del País Valencià. El tancament de TV3 per part del govern Camps és un atac a la llibertat d’expressió, a la lliure circulació de productes culturals i a la llengua catalana.

 

La Federació Llull demana als governs de les Illes Balears i de Catalunya que reaccionin davant aquest atemptat i es posin d’acord per resoldre d’una vegada la situació de TV3 al País Valencià i mentre això no passi, no deixin de mostrar el seu suport a Acció Cultural. També exigeixen al Govern i al Parlament espanyol que deixin d’actuar com si la cosa no anàs amb ells i que reaccionin davant aquest atac a la llibertat d’expressió, tot aprovant íntegrament la ILP Televisions Sense Fronteres.