Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 364
Mestre, escriptor, sindicalista, activista i enamorat de la cultura popular.

Editor de la revista card.cat, president de l'OCB de Sant Llorenç i membre de la plataforma Volem el tren de Llevant.







"En Tomàs sempre hi era. Amb un esperit positiu i crític, mai va defallir. Sempre hi era. Disposat a fer la lletra d'una cançó o el manifest més compromès. Si l'havia de llegir, també! Quan commemoràrem (que no celebràrem) els 25 anys de la primera marxa (setembre del 2023) participà en el programa que vàrem emetre com a moderador de la taula de polítics i empresaris. Llavors ja ens digué que ell no veuria l'arribada del tren.
La nostra reivindicació continuarà per fer-te memòria i justícia".

Així diu el comiat de la Plataforma pel Tren de Llevant. 

A Capdepera el recordam de quan, l'any 2008, va escriure la lletra de la cançó pel tren
"Feim via, diu el cartell,
feim via, diu l'octaveta,
feim via, resa el capell,
feim via, a la camiseta"....i l'assajàvem al l'escola de música. 

Company de fatigues de les revistes de premsa forana, compartirem presentacions de llibres aquí i allà. El desembre passat havia de venir a la biblioteca de Capdepera per presentar el llibre Cada cosa a son temps, i per Nadal neules. No va poder ser. 

Serafí Lliteres a la revista card.cat diu: "Era per tot arreu allà a on pugués donar una mà per fer poble, bé ho sabem els que formam part d’aquesta publicació, però també ho sabien bé a l’OCB, a la coral, als cavallistes, al grup d’havaneres en el qual cantava, a la plataforma pel tren de Llevant, al STEI, al PSM, a l’Assemblea de docents, etc. La llista d’entitats amb les que va col·laborar no té fi.
Bona gent fins a dir basta, de fet si aquests dies sentiu a qualcú que parli malament d’ell, desconfiau d’aquesta persona, en Tomàs no volia el mal ni per al seu pitjor enemic".

Una abraçada a la família, als companys de Flor de Card (card.cat) i a tots els amics i companys de lluites.