Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 222
COMUNICAT DE L'ALIANÇA PER L'EMERGÈNCIA CLIMÀTICA PER A L'EQUIP DE GOVERN DEL CONSELL DE MALLORCA




Entitats socials, ecologistes – d’entre les quals el GOB – i ciutadanes particulars ens unim de forma apartidista per a transmetre la nostra demanda que s’implementin les Propostes de la Assemblea Ciutadana pel Clima (ACC) durant l’actual legislatura de govern i per a transmetre el nostre recolzament al procés de les 60 persones Assembleistes representades de la ciutadania, així com al conjunt de persones expertes, representants de sectors econòmics i grups d ´interés i de la societat civil.

Creiem que aquestes Propostes són una oportunitat que no s’ha entès si s’ha de jutjar per les respostes de molts polítics en el Ple del Consell insular de Mallorca del passat dijous 11 de Gener. Implementar les Propostes d’una AC afavoreix un clima d’estabilitat, harmonia i valentia enfront de les decisions a vegades molt difícils que hem de prendre. Les propostes incideixen en la resiliència davant la mega-crisis que afecta al planeta i en un augment de la qualitat de vida de la nostra societat.

DEMANDES:

A continuació responent al Ple del Consell de Mallorca de Dijous 11 de Gener, explicam:
1) Les raons a favor de la Assemblea Ciutadana que no s´han entés
2) Com complementa la AC al Consell i al Parlament
3) Els advantatges per a politics I governs


Imatge d'arxiu

RAONS QUE NO S’HAN ENTÈS:

L’Assemblea Ciutadana és un mecanisme apartidista i compatible amb el sistema representatiu de partits. Es tracta de l’eina ideal per a situacions complexes, de llarg abast i polaritzants com l’actual megacrisi.
Serveix per a:

COM COMPLEMENTA LA ASSEMBLEA CIUTADANA PEL CLIMA AL PARLAMENT:

AVANTATGES PER A POLÍTICS I GOVERN:

Una AC allibera de pressió i responsabilitat a la classe política tal com s’ha demostrat en innombrables casos al llarg de dues dècades en diferents punts del globus. Una AC ajuda a:

CONCLUSIÓ:
La megacrisis està ja aquí i és indiferent al nostre color polític. Estem en un moment de transcendència com no hi ha hagut en la història de la humanitat en el qual podem perdre’l tot. Tenim l’oportunitat històrica de redissenyar i emprendre un nou rumb que faci possible una vida digna per a tots els éssers del planeta. Les organitzacions signants continuarem fent difusió de la Democràcia Deliberativa i la Cultura Regenerativa i mantindrem un estricte seguiment públic del procés.
Estem a la disposició de reunir-nos presencialment per a continuar ajudant a articular les millors polítiques per al bé comú. Tots i totes som necessàries, en la nostra diversitat. Els nostres avantpassats i la tradició però també la intel·ligència col·lectiva que siguem capaces d’orquestrar avui dia. Som a temps de triar un clima de col·laboració i enteniment. Fem el millor.


Per ampliar la informació dos articles publicats a Cap Vermell

- Entrevista a Ani Muñoz que va participar en  l'elaboració de  les Propostes de la Assemblea Ciutadana pel Clima (ACC)
http://www.capvermell.org/index.php/fets-i-gent/entrevistes/31620-conversa-amb-ani-munoz-ferrera

Presentació de les Propostes de la Assemblea Ciutadana pel Clima (ACC)
http://www.capvermell.org/index.php/actualitat/placa-del-sitjar/31581-ani-munoz-portaveu-de-l-assemblea-ciutadana-pel-clima