Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2078

25 de novembre 2012,
Dia internacional contra la violència de gènere









El proper diumenge 25 de novembre es commemora el Dia internacional contra la violència de gènere. Per aquest motiu, i amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania, s’ha penjat a les façanes de l’Ajuntament i del centre Cap Vermell una pancarta amb el símbol del llaç lila.

A més, cal recordar, que en la passada sessió plenària del 8 de novembre el consistori de Capdepera va aprovar per unanimitat una moció de l’Institut Balear de la Dona que condemna el maltracta que pateixen moltes dones i els seus fills.

La violència de gènere inclou qualsevol tipus d’abús físic, emocional, sexual, econòmic i psicològic, i tot i que el col·lectiu més afectat és la dona, també hi ha homes que la pateixen. Per ajudar i assessorar a les víctimes de violència de gènere existeixen diferents organismes.

Per una banda, la Policia Local de Capdepera (971565463) així com la Guàrdia Civil d’Artà (062) atenen i registren denúncies de violència de gènere i estan coordinats per actuar davant d’una situació d’aquest tipus.

Per altra banda, i com s’ha comentat, existeix l’Institut Balear de la Dona que presta un servei d’atenció social telefònica i d’acompanyament per a casos d’urgència de violència de gènere les 24 hores i els 365 dies de l’any (971178989) per a totes les persones residents a les Illes Balears. Aquest servei va dirigit a dones víctimes de violència gènere, als seus fills menors i altres familiars dependents que es trobin al seu càrrec en el moment de l’emergència.

Existeixen també telèfons curts d’atenció com el 112 o el telèfon estatal d’ajuda i assessorament 016, que té la característica que no surt reflectit a les factures telefòniques.

Per a més informació podeu consultar el web de l’Institut de la Dona:

http: //ibdona.caib.es