Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 2051

LA DIRECCIÓ INSULAR DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA DEL CONSELL DE MALLORCA I LA CREU ROJA POSEN EN MARXA UN CURS DE CATALÀ DIRIGIT A IMMIGRANTS

Image

    La Direcció Insular de Política Lingüística del Departament de Cultura i Patrimoni del Consell de
Mallorca i l’Oficina Autonòmica de la Creu Roja han unit esforços per tal d’oferir un nou curs de nivell A de català, completament gratuït, a persones immigrants i també castellanoparlants.
   El nou curs, que comença eel 10/2/2009, s’impartirà al Centre de Formació de la Creu Roja de Palma i donarà cabuda a 25 alumnes, que estaran capacitats per a obtenir el nivell A de català de les proves que organitza la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, dins la convocatòria del proper mes de juny.
   Amb aquesta iniciativa, la Direcció Insular de Política Lingüística i la Creu Roja enceten una línia de col•laboració adreçada a contribuir a la integració plena de la població resident a la nostra comunitat autònoma d’una manera normalitzada, independentment de l’origen i de la llengua materna.
  La directora autonòmica del Departament de Formació de la Creu Roja, Catalina Pastor, ha remarcat «l’interès social que té la nostra entitat humanitària en promoure la normalització lingüística de persones amb especials dificultats per adquirir aquests coneixements, i més tenint en compte que, avui, el domini del català és un requisit bàsic per a optar a un bon nombre de llocs de feina». Pastor hi ha afegit, d’altra banda, que «des de la Creu Roja volem organitzar activitats extraescolars amb aquests alumnes, per tal que coneguin i apreciïn la cultura balear i que intercanviem experiències que ens enriqueixin mútuament, com ja hem fet en altres ocasions amb bons resultats».
   Per a la directora insular de Política Lingüística, Rosa Barceló, aquesta és una «passa important cap a la integració d’aquestes persones en la societat mallorquina».


Creu Roja
Illes Balears