Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 2495

 OCB dóna suport a la manifestació a favor dels correfocs







   L’OBRA CULTURAL BALEAR DÓNA SUPORT A LA MANIFESTACIÓ PER LA NOSTRA FESTA I LA NOSTRA CULTURA, CONVOCADA PER LES COLLES DE DIMONIS 

Image

   L’ENTITAT INICIARÀ GESTIONS A MADRID I A BRUSSEL•LES A FAVOR DE LA CONTINUÏTAT DELS ESPECTACLES AMB FOC
   L’Obra Cultural Balear ha manifestat avui el seu suport a la manifestació convocada el proper dissabte per les colles de dimonis de Mallorca en defensa dels espectacles amb foc. Una recent directiva europea posa limitacions molt severes als correfocs i a altres festes populars relacionades amb el foc. L’entitat se suma a la demanda feta per les colles de dimonis a les institucions balears i a l’Estat perquè salvin aquesta festa, de caràcter inequívocament mediterrani i present a tots els territoris dels Països Catalans. L’OCB considera que la desaparició de les colles de dimonis i de les bèsties de foc seria un cop molt dur per al món de la cultura popular i afectaria la manera en què se celebren festes tan arrelades a la nostra societat com Sant Joan, Sant Antoni i Sant Sebastià.
L’entitat iniciarà gestions davant Madrid i Brussel•les per intentar un canvi de la directiva europea que preservi aquesta festa tradicional. En aquest sentit, l’OCB té previst reunir-se pròximament amb responsables comunitaris per fer-los arribar aquesta reivindicació.

Image

   L’entitat demana al Consell de Mallorca que els espectacles amb dimonis siguin declarats BIC, i al Govern de les Illes Balears que faci front comú amb la Generalitat de Catalunya i amb la Generalitat Valenciana davant Madrid i Brussel•les. L’objectiu, segons l’entitat, ha de ser salvar els espectacles de foc de la seva desaparició, i això passa perquè tots, societat civil i responsables polítics, actuïn en la mateixa direcció.

Image