Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 707



Diuen que per internet es llancen reptes (especialment entre el jovent) a quin més extravagant. El meu és molt senzill, aconseguir que els nostres carrers no siguin un mostrari de bosses de fems. Si les zones d'aportació, és a dir els contenidors, són plens de brutor amb escombraries, bosses i tot tipus d'andròmines al voltant ja poden fer net, que no hi ha manera de mantenir-los nets!) amb el porta a porta, és rar el dia que no quedin bosses amb el cartellet groc d'"Aquest residu no és el que toca". Hi ha punts reincidents i acumulatius. També n'hi ha de nous...




N'hem observat punts on al matí retiren les bosses acumulades i passades unes hores tornen a estar amb un parell de bosses en terra. No és qüestió de problemes amb la recollida sinó d'incompliment d'alguns ciutadans, que deuen ser els mateixos.

Realment no és agradable viure amb un veïnat que tira els fems quan li rota i tenir les bosses dies i dies vora la teva porta. Ara amb la calor encara és més problemàtic.



Com a mostra un botó. Devora son Moll, en aquesta paperera gairebé cada dia hi ha el mateix caramull, no és difícil saber d’on provenen... Però dissortadament n'hi ha més, moltes més!


 


Ara ve el repte per conciutadans, govern municipal (si en quatre anys aconsegueixen erradicar el problema els faré mamballetes), els serveis de neteja (potser és demanar-los més del que pertoca), el servei de recollida i visitants: serem capaços d'erradicar les bosses de fems als carrers i papereres durant el dia? O sigui, senzillament que cada casa tregui els fems els dies que pertoca? Que s'emprin correctament els punts de recollida (contenidors i deixalleria)?

El premi: un poble més net i agradós. Us sembla poc?

(*) Un adhesiu com aquest en la porta de la gelera ajuda molt


Pepito Grillo