Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 3615
 
 " Senyors i senyores de Sobirania per les Illes..., 
no seria més convenient tocar fusta, obrir els ulls i invertir els pocs milers de vots que s’aconseguiran a garantir l’entrada d’Antoni Verger al Congrés? "










Per dir-ho d’una manera ràpida i senzilla, podem definir el nou partit Sobirania per les Illes com la nova Esquerra Republicana, reestructurada amb unes noves sigles i afegint-t’hi gent independent. El seu objectiu no és altre que cercar el vot nacionalista desencantat amb MÉS per la seva coalició amb Podem.

Així com després del 20D, MÉS va canviar d’estratègia per aconseguir el desitjat escó, pareix que per a algun sector de l’esquerra més sobiranista no ha quedat clar i evidenciat que el vot nacionalista balear és realment escàs, quan l’objectiu és Madrid.

Des de sempre, a Catalunya ha calat un missatge patriòtic i molt nacionalista, i molta gent, a les Illes, el comparteix. MÉS és el partit que podríem considerar que més anhela aquest sentiment de patriotisme cap a la terra pròpia, però una cosa és evident, i és que les Balears no són Catalunya. Senyors i senyores de Sobirania per les Illes, tot i tenir un projecte engrescador, ideat amb molta il·lusió, no seria més convenient tocar fusta, obrir els ulls i invertir els pocs milers de vots que s’aconseguiran a garantir l’entrada d’Antoni Verger al Congrés?

 

Pere Danús Mas