Imprimeix
Categoria: Xafarderies
Vist: 1632
L'equip, del que forma part el col·laborador de Cap Vermell, Miquel Piris, ha rebut diversos guardons, enguany que fa vint anys que estan en antena


L'equip de l'informatiu "InfoK", del canal Super3, i la seva editora i presentadora habitual, Laia Servera, han estat distingits amb el Premi Nacional de Comunicació en la categoria de televisió.

El guardó reconeix, especialment, la tasca que l'"InfoK" va fer durant l'inici de la pandèmia del coronavirus; un "InfoK" confinat, presentat des de la cuina de casa, i amb la majoria de l'equip teletreballant.

I és que si els infokaires, els espectadors del programa, s'havien de quedar a casa, l'"InfoK", també. Però sense faltar a la seva cita diària al Super3 i complint, més que mai, amb el seu objectiu: informar de manera amena, però amb tot el rigor, del que estava passant durant la pandèmia.

Els nens es van convertir en els autèntics protagonistes del programa, explicant el que feien a casa, responent a propostes per incitar la seva imaginació, o plantejant tots els dubtes que volien saber, a les persones que els podien respondre, incloent-hi el president de la Generalitat.

Laia Servera i la resta de l'equip de l'"InfoK" rebran el 10 de desembre el Premi Nacional de Comunicació en la categoria de televisió.

El jurat dels premis ha premiat l'informatiu del canal Super3 "per oferir als infants i als joves del nostre país un informatiu produït especialment per a ells, amb temes del seu interès i amb un llenguatge clar i entenedor".

També ha destacat que el seu valor social és incalculable, mereixent una menció especial la seva tasca des de l'inici de la pandèmia de la Covid-19, durant la qual ha facilitat que infants i joves puguin accedir a una informació clara i veraç, amb un gran èxit d'audiència.

L'objectiu dels Premis Nacionals de Cultura és atorgar un reconeixement a les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació a Catalunya o en llengua catalana, tant si han estat realitzades per professionals com per qualsevol entitat pública o privada.



Una temporada de reconeixements

Aquesta temporada, l'"InfoK" compleix vint anys en antena. Actualment, és un dels pocs informatius diaris dedicats al públic infantil de tot el món. Al llarg de la seva trajectòria s'ha convertit en un referent, per a famílies i escoles, a l'hora d'informar als nens de qualsevol tema.

El Premi Nacional de Comunicació és l'últim reconeixement a una temporada que també ha merescut el Premi Jaume d'Urgell de la ciutat de Balaguer, el dels editors de revistes i diaris digitals, APPEC, una menció als premis CIRCOM de la televisió europea, o, com a part de la programació del Super3, el Premi del Consell Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya.