Imprimeix
Categoria: Xafarderies
Vist: 2912
Mèxic: Artesanes indígenes elaboren màscares a partir de fulla de palma a Oaxaca



Davant la pandèmia de la coranovirus i a causa de l'escassetat i alt cost de les mascaretes quirúrgiques, un grup de dones indígenes artesanes estan elaborant màscares artesanals a partir del full de palma nativa de la regió de Mixteca. Les imatges filmades divendres a Nochixtlán, a l'estat de mexicà d'Oaxaca mostren a les dones indígenes mixteques separant en tires les fulles de palma i teixint les mascaretes.

"Aquest tapa-boques és més fàcil perquè el pots rentar igual, ho pots reutilitzar una altra vegada, en canvi l'altre no es pot rentar perquè després es fa lleig. És més ràpid i econòmic, perquè ara mateix les mascaretes són molt cares per estar comprant ", va comentar Seràpia López López, una de les artesanes. La regió de Mixteca compta amb altes taxes de migració, marginació i pobresa. La gran majoria de les comunitats que la integren es dediquen a l'elaboració d'artesanies amb el full de palma, com capells i estoretes. Fins al moment s'han registrat a Mèxic 3.884 casos de contagi i 233 morts per covid-19.

Ruptly és una agència de notícies en vídeo pertanyent a la cadena de televisió RT (abans coneguda com Russia Today) amb seu a Berlín, Alemanya.

Podeu veure la notícia i el video complet a aquesta adreça:

https://ruptly.tv/es/videos/20200411-032