Imprimeix
Categoria: Xafarderies
Vist: 1688
Cita gastronòmico-cultural de cada any amb un estol d'excel·lents cuiners

De tots és sabut que la Coral s'Alzinar té dues fites gastronòmiques indefugibles: la paella del mes de juliol i la llampugada del mes d'octubre. Idò dissabte passat al mític garrover de can Llabata.
Més de 60 comensals donàren compte de 30 quilos de llampuga. Cada any és un delit, i ho repetim; però la llampuga del 2017 es recordarà molts d'anys com a excepcional. Els cuiners, encapçalats per Joan Llabata, Joan Genovard i Jaume Fuster; amb l'exèrcit de pinxes que podeu veure a la foto són els artífexs d'aquesta vega.Aquests plànols zenitals confirma tot allò que hem dit abans. Si us esforçau gairebé sentireu l'oloreta.Però la feina comença ben dematí amb la neteja i adob de la llampuga.
Fins que tot està fet passa tot un matí.A les postres - gelat i ensaïmada -. La vega és tan exqusita que no hi ha temps de fotos. Els cantaires ho remataren amb els càntics habituals d'aquestes celebracions: "Cançó de beure", "La reina del placer", Barbara'n..., a tota gorga i amb els efectes del bon vinet jugant-hi un paper decisiu.
De les cançons ens consta que hi ha enregistraments però l'àudio no és d'allò millor i vos estalviarem patiments.
 Com podeu veure, més d'un encara no sap la lletra.Desitjam a la veterana coral que engunay celebra els seu 35 aniversari que pugui fer moltes llampugaddes més, i que ens continuï alegrant la vida amb els seus concerts. Per cert, dia 20 d'octubre a les 20h a l'esglésiade Cala Rajada proper concert.