Imprimeix
Categoria: Xafarderies
Vist: 2507



La junta de la penya madrinista de Cala Rajada

   
El migdia de diumenge 20 de març al Clot de la Grava de Cala Rajada, la penya madridista hi celebrà el seu 26è aniversari amb una torrada per a tots els socis i simpatitzants. Ens acull molt amablement el president de la penya Juan Carlos de la Torre, que ens comenta que fan una reunió anual i que tenen uns 120 socis. La penya està molt animada i es mostra amb ganes per dur a terme més events. En aquest, l'Ajuntament de Capdepera hi ha col·laborat, ha posat les taules i les cadires a la seva disposició, ara sí, ens comenta Juan Carlos: "El menjar (botifarrons, llonganissa, llom...) l'aporta la penya". Sovint organitzen viatges a Madrid, sortejos i ara volen crear un equip de joves per jugar el trofeu de futbol sala que organitza l'Ajuntament. Li demanam per l'equip rival, el Barça...el que desitgen és respecte, si qualque soci no demostra educació i fair play no l'admeten, tot i que la competició hi ha de ser. També ens fa falta una seu, un espai per poder reunir-nos, un local que no tenim. Ambdós riem. Ens conviden a quedar-nos-hi.

Seguidament, conversam amb José Luis, un fidel soci que ens comenta que ell intenta fer socis, però que la gent es pensa que per pagar els 40 o 50 euros de quota els han de dur a veure el Reial Madrid; això no és així, diu, "ja només amb el que pagam tenim uns menjars tan bons com aquests, la gent ho hauria de valorar". La seva companya ens conta que l'any passat, que va ser el XXVè aniversari de la penya, els convidaren a un sopar a un hotel de Cala Rajada, que va ser espectacular. Conversam. A la penya hi volen gent jove. El seu soci fundador Antoni Bauzà, ja té vuitanta-dos anys i ja delega en la nova directiva. Un altre soci veterà ens explica que fa molts d'anys va anar a veure el Reial Madrid jugar una copa d'Europa al Bernabeu i que a més, ha passat pels estadis del Barça i de l'Atlètic de Madrid, Camp Nou i Calderon, respectivament, tota una fita.

Després, en Juan Carlos diu: "Llàstima del dia. I és que està ennuvolat i si fés sol hauria vingut més gent, els amics solen venir, també hi ha socis que són d'Artà". A poc a poc, ve més gent, que s'apropa a torrar a un grill que han habilitat per poder cuinar i a un tendal, on hi tenen menjar i beure. També parlam amb Juana Corraliza, una jove exfutbolista de l'Escolar i també de diferents equips com ara el Son Servera o l'Artà. Li agrada molt la festa que han organitzat, també li abelleix el futbol i de cada vegada hi ha més nines que hi juguen, la part masculina també ho veu bé i, tot i que ara, per feina no pot jugar, anima al sector femení a jugar amb els equips de futbol base. No hi ha cap jugador de renom, com ens havien promès, però José Luis afirma que per la penya han passat gent tan important com Di Stefano o...Roncero.  Una amiga del soci de la penya comenta que té una camiseta signada per Cristiano Ronaldo. Menjam una oliva trencada.

 En definitiva, un dinar per a socis i amics de la penya del Madrid a Cala Rajada, un històric del futbol. Un àpet de diumenge, fet per gaudir en família. Ens despedim i al cel, els niguls són blancs.


Una bona disposició de queviures


Tot a punt per torrar


A taula...


L'any passat va ser el seu XXVè aniversari


Tres joves membres de la penya madrinista: na Marina i na Laura Arredondo, amb n'Elena de la Torre