Imprimeix
Categoria: Xafarderies
Vist: 2317


El projecte d'un macro heliport a Cala Rajada es troba molt avançat. "Cap Vermell" ha pogut tenir accés al projecte - tot i que des de l'Ajuntament s'han posat a xiular quan els n'hem demanat noves - i, si res no ho impedeix, es pretén que estigui enllestit per al proper estiu.

I quan deim macro, volem dir macro. Com podeu veure a la imatge del projecte, el radi màxim és de 800 metres, és a dir, un diàmetre de 1.600 metres, més d'un quilòmetre i mig! Per a una era com aquesta fa falta un senyor terreny. Segons la informació de què disposam, els terrenys escollits, a manca d'un espai adient més a prop de la mar, estarien situats prop de la carretera que uneix Capdepera amb Artà.

Amb aquesta infraestructura es pretén crear un corredor aeri entre l'aeroport de Son Sant Joan i el nostre municipi, que vendria a reduir considerablement el temps que ara han d'invertir els turistes que, un cop arribats a Mallorca, es volen desplaçar al Llevant. De fet, distintes empreses especialitzades en aquest tipus de serveis ja s'han mostrat interessades a cobrir la ruta Palma-Capdepera. 

L'obra compta bàsicament amb fons europeus, així com amb una important aportació del Govern de les Illes Balears. Tot i que no en coneixem em pressupost exacte, sí que podem dir que l'Ajuntament s'ha compromès a finançar el 0'17% del cost total, més que res per posar autocars de franc perque la gent pugui anar a veure l'obra el dia de la inauguració.