Imprimeix
Categoria: Xafarderies
Vist: 2474

El Govern de les Illes Balears acaba d’aprovar una llei a corre cuita per poder millorar les temporades turístiques i que pretén abolir l’ús de les sandàlies amb calcetins a la via pública.
L'Ajuntament de Capdepera, recolzat per l'Associació Hotelera, presentarà al·legacions ja que es consideren perjudicats.

És el que  arreu del món es coneix com a socks and sandals i hem de reconèixer que és d'un hortera repujat.


El text aprovat es titula “Llei per a la seguretat visual” i el seu objectiu és, bàsicament, que els autòctons puguin anar a les platges i no patir mal de cap cada vegada que veuen un guiri. També s’aboleix el poder prendre el bany amb una camisa per evitar les radiacions solars i anar pel món amb la pell tan cremada que sembles una gamba. “Desestacionalitzar el turisme o incentivar-ne de qualitat no ho podrem fer. Però aconseguirem que els estrangers tenguin bon aspecte”, afirma el Govern en un comunicat.


Així mateix, per a poder portar-ho a terme es crearà una nova secció de la policia titulada antiguiri mal vestit i tendrà competències per posar multes –de fins a mil euros– per mal comportament visual. Aquells que vagin en xancles la primera vegada la sanció serà reduïda a la meitat. Aquells que justifiquin dur calcetins per tenir bòfegues a les zones de contacte amb les corretges no sel'ls multarà però s'hauran de presentar a qualsevol OIT en un termini màxim de 48h per assegurar que ja està curat. Aquells que tenguin malalties de fongs, herpes o altres infeccions contagioses quedaran a criteri mèdic.

La polèmica està desfermada. Uns asseguren que hem d'aprofitar que als turistes no els queda més remei que venir a Mallorca per començar a introduir uns hàbits de moda més saludables. La pudor també és un tema recorrent que de moment no s'ha inclòs però es preveu una adicional dura quan es tramiti la llei, asseguren els de PODEM. 

Així, asseguren els impulsors de la llei, en paraules de Jaume Alzamora, Director general de participació: “en uns anys tendrem igualment les platges brutes però, això sí, amb uns alemanys més blanquets de pell i amb xancles sense calcetins”.