Imprimeix
Categoria: Excursions
Vist: 2511

Image

 

Ruta de Pedra en Sec


   El proper diumenge 19 d’Abril, ens tornarem a trobar per dur a terme la Marxa de Regularitat, i ja serà l’onzena edició.
  Com tots sabeu, la marxa de regularitat és una caminada popular, no competitiva, on els participants han de recórrer un llarg itinerari, establert i senyalitzat per la organització, dintre d’un temps màxim. Al llarg de l’itinerari els caminants es trobem amb diversos punts d’avituallament, facilitats per les administracions més vinculades al territori.
   Enguany, hem escollit una ruta que discorre bàsicament pels camins recuperats pel Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca. L’itinerari seleccionat transita majoritàriament per la ruta de pedra en sec, fet pel qual li hem posat aquest nom a la marxa d’enguany, i en menor mesura, per la ruta Artà – Lluc.
   L’itinerari que vos proposam, amb alguna possible variació, s’allarga 32 quilòmetres, i serà el següent:    Alaró – cases de Solleric – torrent d’Almadrà – refugi Tossals Verds- font des Prat – coll des Prat- cases de neu d’en Galileu- Refugi de Son Amer – Coll de sa Batalla – Caimari. (amb una opcional al puig de ses Bassetes).
  Els avituaments principals estaran situats a Solleric, i als refugis des Tossals Verds i Son Amer. La presència d’aigua està parcialment garantida, ja que en podreu trobar al refugi des Tossals Verds, a la font des Prat, a Lluc, al refugi de Son Amer, i a la font des Guix. Cal per tant, portar una mica d’aigua.
   Com sempre tenim la col·laboració del Consell de Mallorca (Departament de Medi Ambient), la Federació Balear de Muntanyisme, Intersport, l’Ajuntament d’Alaró, i Colonya Caixa de Pollença.
   Com sempre vos podeu apuntar al GEM, a la Secció de Muntanya del Club Pollença i a Interesport fins el dijous dia 16 d’abril, i el preu de les inscripcions és de 10 euros pels socis del GEM, del Club Pollença i pels membres de la Federació Balear de Muntanyisme. La resta d’inscrits pagaran 15 euros. El preu inclou l’autobús d’anada a Alaró i de tornada de Caimari, els avituallaments i un record per a cada participant. 
   La sortida serà amb autocar a la plaça del tub entre les 7’30 i les 8’00 hores, i la tornada, també amb autocar serà escalonada entre les 17 h i les 19’30 hores.

Vos hi esperam a tots.

Image