Imprimeix
Categoria: Excursions
Vist: 1085
Crònica d’una caminada per l’emblemàtica serra de Sóller




Dia 13 de març, els grups excursionistes Camina Caminaràs i Cranques Reumàtiques van fer una de les rutes d’Orient a Sóller, pujant a la Serra d’Alfàbia.

L’itinerari comença en el quilòmetre 7 de la carretera d’Orient a Bunyola, devora les cases de Ca sa Beata, pel camí  vell de Bunyola. Poc després de començar la pujada cap del puig del Vent, a una clariana enmig del bosc d’alzines, van aturar a berenar.

Després de berenar seguírem pel camí vell, però poc després ho van deixar, agafant un desviament cap a la dreta. Es tracta d’un camí de carboners que puja amb una pendent notable, travessant un alzinar. Ràpidament se guanya alçada, oferint molt bones vistes de la zona sud, és a dir cap a Orient i Palma.

El camí acaba en un senderó fitat que arriba al pas des Mart, un pas estret i divertit. Van haver de deixar els pals i amb una petita grimpada arribant prop del punt més alt de la ruta. El camí voreja el puig de s’Aritjar de 892 metres i ja es poden veure totes les antenes de la serra d’Alfàbia.

A dalt de la serra aprofitàrem per a fer fotografies, malauradament la visibilitat no era massa bona, però les panoràmiques són espectaculars.

Des de la part més alta van baixar per una pista forestal fins les cases de Can Serra. Prop d’aquest indret, a una esplanada al recer del vent, van dinar.

Ja dinats van seguir un sender cap el Castelló ( 733 metres) que es veia just al davant. Des d’aquí comença una forta baixada per un sender de  carboners o  caçadors, de fet van veure uns colls de tords, passant per devora de les cases de son Vencís.

L’itinerari seguí baixant amb forta pendent per un camí preciós, empedrat, sortint just devora el cementiri de Sóller. Pels típics carrers del poble van arribar a la plaça on poguérem descansar una estona a la seva plaça i prendre un gelat, ja que encara faltava més de mitja hora per l’hora de sortida prevista.

Uns excursió llarga, però molt recomanable,  que feia anys que havien fet