Imprimeix
Categoria: Excursions
Vist: 1542
L'excursió la vam fer dia 9 de gener de 2022


Enguany  els grups excursionistes Camina Caminaràs i Cranques reumàtiques, que compartim programació d’excursions (http://www.capvermell.org/index.php/fets-i-gent/excursions/29199-relacio-d-excursions-de-camina-caminaras-i-cranques-reumatiques-2022) , hem optat per potenciar les sortides a zones properes, en la zona del Llevant.
La primera, la del gener ha estat a Capdepera. Concretament al la zona del bosc de Cala Agulla i Cala Mesquida.

La sortida estava convocada a les 9 al pàrquing de  Cala Agulla i una vegada reunit el grup ( que sobrepassava la vintena) van començar el camí  de pujada cap el coll de Marina.

La primera aturada va ser Cala Moltó, per seguir pujant cap al coll de Marina per un ample (però molt irregular) camí. Travessàrem el desviament cap a Na Llóbriga i poc després arribàrem al forn de calç que indica l’inici de pujada a la torre de Son Jaumell.
 

La pujada no ofereix massa dificultats, a part que és pujada i en alguns trams amb prou pendent. Cada un anava al seu  ritme i en arribar a un bosc de pins, que marca el final del primer tram de la pujada, esperàrem a la resta del grup per reagrupar-nos.

 

A partir d’aquí la pujada continua però amb manco pendent, entre carritxeres, per un caminoi ben marcat (punts vermells i pals indicatius). Aquesta zona mostra unes bones vistes de Cala Agulla i Cala  Rajada, semblants a les del cim.

 

A la torre aturàrem a fer una mossegada a redossa de la torre, ja que  feia un molest vent de nord. També va ser el moment de gaudir del paisatge, aprofitant la bona visibilitat del dia, i fer algunes fotografies.

 



La baixada la férem per la vessant nord, cap a Cala Mesquida. El primer tram resulta delicat per la forta pendent (afortunadament el terra estava sec)i la facilitat de patinar degut a les pedres amollades. Poc a poc baixàrem i enfilàrem la baixada cap a Cala Mesquida per un caminoi marcat amb punts blaus i alguns pals indicatius.


 



Prop de la platja trobàrem un grup de cabres pasturant tranquil·lament.
 



Travessàrem Cala Mesquida per la passarel·la de fusta, cap el bosc vorera el torrent, per agafar el camí de na Begassa. Seguírem el camí i poc abans d’arribar al portell de Son Jaumell giràrem cap el coll de Marina.

A gran forn de calç, per cert encara en bon estat, ens aturàrem a ferla fotografia de grup i seguirem per l’ample camí cap el coll de Marina.

Al coll un grup seguí cap a la platja de Cala Agulla  (i d’altres cap a casa, a dinar). Un segon grup decidírem pujar al puig de s’Àguila ja que no era massa tard.
La pujada al puig de s’Àguila no suposà cap dificultat, a part de la pujada contínua, ja que es troba molt senyalitzat amb punts vermells (en alguns trams excessivament senyalitzat). A dalt les panoràmiques tornàrem a ser espectaculars, però no van estar massa temps.

La baixada del puig i del coll de Marina no va ser molt agradosa i en poc temps eren amb els companys que ens esperaven per dinar. A les 14 hores tornàvem pàrquing.

Aquí teniu algunes panoràmiques:












La propera excursió és al Bec de Ferrutx. Salut i muntanya!