Imprimeix
Categoria: Entrevistes
Vist: 1824
Segona edició d'aquesta proposta creativa al Melis Cursach







Dos artistes, un davant l'altra, treballant i compartint espai i vivències i mostrant a l'hora en directe la seva obra al públic. Escultura, pintura, collage, videoclips,...Una proposta multidisciplinar per la reapertura de la sala de Capdepera. Parlam amb ells:

- Com ha anat aquest diàleg entre artistes al Melis Cursach?

- LLORENÇ:  Molt bé. Poques vegades ens hem tirat es trastos pes cap. La veritat és que sempre s'aprèn dels companys artistes i en aquest sentit, ha estat enriquidor conèixer i treballar amb Biel. Una experiència positiva.

- BIEL: Molt bé . Ha estat una bona experiència. Amb en Llorenç se tenen xerrades molt interessants i divertides, el tio te un bon cap. I sap barallar-se amb l'ordinador!



- Heu pogut treballar en directe? Amb què?

- LLORENÇ:  En Biel ha fet una feinada esculpint un gran tronc de fusta en ple carrer: un espectacle visual digne de veure, juntament amb altres col·laboracions. Per part meva he intentat realitzar diversos clips utilitzant el material que anàvem gravant alguns dies.
Ho muntava i se solia projectar l'endemà en la façana que dóna a la plaça i per streaming en el Facebook del Centre Melis Cursach.

- BIEL: Al matí feia talls amb la motoserra en el carrer, per cert és molt inspirador. Estic segur que els veïns no els ha estat tan agradable com jo, però de tant en tant està bé veure coses diferents... i per la tarda en Llorenç ens delectava amb els seus clips miserables a la gran pantalla.


- Què és allò que sorprèn més al públic que vos ha visitat?

- LLORENÇ:  Aquí tornem a Biel utilitzant la seva motoserra contra el tronc : imatge i so que impacten molt, a més de les seves peces en exposició. Espero que algun dels "lives" (directes) i clips de vídeo hagin agradat també.
Això sembla pels comentaris que ens han fet.

- BIEL Sense dubte el renou de la motoserra i el vídeo de la "Lluita d'Humilitats" d'en Llorenç vs Rogelio Olmedo.


- Contàveu que havien vingut diversos artistes de la comarca Quina relació teniu entre vosaltres?

- LLORENÇ:  Doncs cal dir que molt bona. Tots els artistes convidats, que han estat deu, es van presentar i ens ho hem passat molt bé. Com deia abans, tota aquesta interrelació enriqueix. Som afortunats en aquest aspecte.

- BIEL: Tenc que agrair a Llorenç haver-me presentat a tants de personatges fantàstics. Ha estat tot un plaer conèixer-los i a en Llorenç més.



- Llorenç, treballes molt el collage, què t'aporta?

- LLORENÇ: És una tècnica molt agraïda, t'aporta una altra estètica i textures que gairebé sempre em sorprenen a mi mateix.



- Biel, què és allò que més t'agrada de treballar en tres dimensions?

- BIEL:  Depenent de l'època. Durant aquest mes he gaudit molt de treballar un format gran amb la motoserra, ara crec que me ve una etapa de fer gerros de pedra... Estic en una època d'estudi, cercant motivacions!!!



- Fes una pregunta al teu company...

- LLORENÇ:  Biel, què trobes de fer un Tour amb aquesta Expo? Mundial, es clar? ??

- BIEL: Creus que podries fer una batalla d'humilitats amb el tio Lluís?



- Alguna cosa més a afegir?

- LLORENÇ: Donar ses gràcies a l'Ajuntament de Capdepera i al Centre Melis Cursach, en la persona de Maria Massanet i Gori Reixach per aquesta oportunitat i tota sa seva feina; i a tots els visitants, físics i virtuals que esperem l'hagin gaudit com nosaltres.

- BIEL:  Com no agrair a na Maria i en Gori del Centre Melis Cursach que han fet possible fer aquest tipus de coses al poble i que crea moviment i romp amb la rutina, i també a l'Ajuntament per tots el serveis. Ha estat tot un plaer conèixer a nen Llorenç que m'ha sorprès per bé. Vull demanar disculpes als veïns del Carrer Fondo per fer tant de renou.

Moltes gràcies