Imprimeix
Categoria: Entrevistes
Vist: 2378
" Estem convençuts que formem un gran equip de professionals i si seguim tots els protocols establerts al nostre centre podem evitar complicacions".





Hem engegat un curs especial, marcat per la "segona onada" del Coronavirus i les mesures de protecció que s'han materialitzat en els Plans de contingència" dels centres escolars de les Illes Balears. Els centres educatius del nostre municipi han fet un veritable esforç per adaptar les instruccions dictades des de la Conselleria d'Educació i Sanitat, i han obert les seves portes sota les pautes de la nova normalitat.

Des de Cap Vermell ens hem posat en contacte amb els equips directius dels centres escolars per tenir informació de "primera mà" de les escoles i l'Institut. Comencem amb s'Auba, un centre que estrena equip directiu amb moltes ganes i il·lusió, però amb el repte de l'organització imposada per la realitat de la pandèmia.

El EIP s'Auba compta amb 452 alumnes  i 35 professors. L'equip directiu esta format per Trini  Sánchez (secretària), Maria Caldentey (Cap d'Estudis) i Joan Jofre (director). En Joan Jofre ha contestat les nostres preguntes.



- Comencen el nou curs després d’un any estrany, amb confinament, enseyament telemàtic... Com valoreu l’acabament del curs 2019/20? Què passa amb la matèria que no s’ha treballat el curs passat?
-  L'acabament del curs passat va ser estrany a nivell afectiu-emocional per les famílies i els docents. Ens van quedar moltes coses per aprendre, ensenyar i gaudir. Com a nou Equip Directiu ens va quedar feina per viure, el traspàs no va poder realitzar-se d'una manera tradicional, el nostre anterior Equip Directiu ens ha donat molts consells, molta informació i ens ha ajudat molt en el relleu. Sempre els estarem molt agraïts per la seva trajectòria i l'herència concedida.   
Referent als continguts que no vàrem poder treballar durant el curs passat i com ja varen anunciar la Ministra d'Educació i el nostre Conseller, els anirem incorporant durant aquest nou curs i farem les adaptacions oportunes per tal de no saturar a les famílies ni als infants.

Equip directiu del CEIP s'Auba

- Els equips docents, i especialment els equips directius, heu fet una feinada per a preparar els plans de contingència de cada centre... Un heu sentit recolzats?
-  En el nostre cas hem rebut molt de suport per part dels companys i la nostra il·lusió en aquest projecte ens ha permès superar-nos i adaptar-mos més ràpidament.

- S’han creat protocols de desinfecció, neteja, us d’instal·lacions, etc...Penseu que ara per ara els centres són llocs segurs pels infants?
- Estem convençuts que formem un gran equip de professionals i si seguim tots els protocols establerts al nostre centre podem evitar complicacions. Hem de reconèixer tota l'ajuda per part del nostre Ajuntament, sobretot del Programa Millora, l'Empresa Deixalles i la gobernanta Agustina, qui amb tota la seva experiència i professionalitat han fet que el personal dugui a terme les tasques esmenades amb molta cura. Actualment disposem de personal no docent que ens ajuda durant l'horari lectiu a mantenir la desinfecció i neteja de totes les instal·lacions.



- La nova organització dels centres, amb grups petits i un professor/a de referència, s’ha fet pensant en contenir la propagació de la COVID en l’àmbit escolar, què poden aportar de positiu a nivell educatiu?
-  La reducció de la ratio ha fet que hagi millorat la relació estreta del tutor amb els alumnes, però hem hagut de renunciar a la presència d'especialistes i d'altres mestres en un mateix grup. Pel que fa la comunicació no verbal creiem que hi haurà unes conseqüències en l'àmbit escolar importants

- Quines són les novetats respecte al nou curs?
- Les novetats les enfoquem en aspectes positius: el Programa Millora ens ha permès fer un manteniment exhaustiu de l'escola i les seves instal·lacions. Tot i que som una de les escoles que demana menys doblers en quota de material escolar (38€ a EP i 65€ a EI) el nostre Centre ha fet una inversió important en adquirir ordinadors portàtils per a que els alumnes dels diferents cursos puguin emprar. La renovació de l'Equip ha fet que volguessim actualitzar la imatge del Centre i vàrem demanar ajuda a l'artista Gustavo perquè ens ajudàs a canviar les lletres de la façana de l'edifici i finalment i de manera desinteressada ens ha dissenyat, pintat i guarnit bona part de la façana de l'edifici principal.



- Una pregunta que es fa cada any, ja teniu la plantilla al complet?
- Sí, aquest any des del dia 9 de setembre.

- Alguna cosa que vulgueu afegir...
- Pensam que amb la plantilla d'enguany es respira un bon ambient i ganes de fer feina. 
Una majoria de pares ens recolza i veu que aquest inici de curs és positiu tot i les circumstàncies sanitàries adverses. 
Seguirem pensant en positiu i intentarem transmetre tranquil·litat als nostres alumnes i les nostres famílies.
El professorat del CEIP s'Auba ha treballat i continua treballant molt dur durant aquest inici de curs i desitgem veure els fruits al llarg d'aquesta marató.
Volem tornar a donar les gràcies a tots aquells qui confieu en nosaltres i teniu paciència en el nostre aprenentatge.
Restem a la vostra disposició amb la porta oberta.
Moltes gràcies per la vostra col·laboració.
 
Des de Cap Vermell hem de constatar l'esforç del professorat, amb l'equip docent al davant, i de tots i totes els qui fan feina per mantenir els protocols i tasques de desinfecció i neteja. També agraïm a Joan Jofre i al seu equip, el temps dedicat a contestar aquestes preguntes, malgrat la feinada que tenen a principi de curs, especialment enguany.

Gràcies i molta sort!