Imprimeix
Categoria: Entrevistes
Vist: 2461

Entrenador de la segona regional de l'Escolar, fins a final de temporada.

per Best

A partir d'aquest dia la veritat és que els resultats no van acompanyar, sincerament crec que tots vam baixar els braços, cos tècnic, jugadors i directiva, tot el que era il·lusió i ganes a principi de temporada s'havia convertit en decepció rere decepció. Sincerament aquesta temporada ha estat dura, molt dura, no és normal que les coses vinguin tan mal dades, però en aquest equip hi ha tretze catorze jugadors que estan compromesos amb el Escolar, ho van demostrar en l'última sortida a Sóller i per això acabarem la temporada de la millor manera possible, sabent que ha estat un fracàs però amb el cap alt.

 Ens passaríem dies parlant amb Jeroni de futbol i especialment de l'Escolar, encara que hagi entrenat a Porto Cristo, Manacor, etc. a equips base, el noranta-cinc per cent ho ha fet en el Escolar: primer jugador, després com a entrenador ha passat per totes les categories del club. Home estudiós del futbol, per poder entrenar oficialment té tots els cursos d'entrenador inclòs el nacional. Aquesta temporada ha entrenat el millor que ha sabut i ha pogut però la sort no l'ha acompanyat. És persona honrada a causa del seu nou treball (ha format empresa d'electricitat amb el seu germà), no li permet ocupar tant de temps al futbol, per això va demanar abans de començar la temporada un altre coordinador.

Jeroni porta el futbol dins i la decisió de no seguir la temporada que ve li assegura un descans que el beneficiarà, després de més de trenta anys dedicat al futbol; ​​una persona es desintoxica i en el cas que es decideixi tornar, creiem que sempre tindrà un lloc al club del seu poble.

Ens va contestar:



Una anàlisi d'aquesta temporada a falta de tres partits.

Ha estat una temporada inusual, vam començar el 23 de juliol la pretemporada, amb il·lusió de competir cada partit, així ho vam fer durant tota la pretemporada. Les coses sortien, l'equip anava agafant forma i els resultats acompanyaven. En l'últim tram de la pretemporada vam perdre per lesions de llarga durada a dos jugadors importants dins de l’equip (Miquel Martí i Juan Aso).

El principi de la competició va ser bo, molt bo diria jo. L'equip semblava que havia superat les dues baixes importants a part dels jugadors que per temes de treball en l'hostaleria no podien estar amb l'equip.

Ens vam plantar a la jornada 12 amb una sola derrota (2-1 contra el Margaritense) i amb tres victòries consecutives, vam visitar el camp del Vilafranca, partit ajornat i que si aconseguíem la victòria ens posàvem líders de la competició. Aquest partit va marcar un abans i un després en aquesta temporada, estic convençut, malgrat el voluminós del marcador amb el 0-0 vam tenir tres ocasions claríssimes per avançar-nos.

Aquesta derrota ens va fer molt de mal, després d'aquesta van arribar quatre derrotes més consecutives, cosa que ens va apartar dels llocs de dalt. En plena deblacle de resultats, vam perdre al nostre home gol per una lesió de llarga durada (Joan Pascual) aquell dia, amb la lesió de Joan TOTS vam tocar fons. Recordo els jugadors plorant al camp, desconsolats, tots exclamaven el mateix "no podem tenir més mala sort ", unes setmanes abans havien operat una alta vegada a Luis Maya de la seva lesió de genoll de la passada temporada.

A partir d'aquest dia la veritat és que els resultats no van acompanyar, sincerament crec que tots vam baixar els braços, cos tècnic, jugadors i directiva, tot el que era il·lusió i ganes a principi de temporada s'havia convertit en decepció rere decepció. Sincerament aquesta temporada ha estat dura, molt dura, no és normal que les coses vinguin tan mal dades, però en aquest equip hi ha tretze catorze jugadors que estan compromesos amb el Escolar, ho van demostrar en l'última sortida a Sóller i per això acabarem la temporada de la millor manera possible, sabent que ha estat un fracàs però amb el cap alt.


La decisió de no seguir la propera temporada amb el primer equip segons em vas comentar va ser de la directiva.

Sí, ells van prendre la decisió de prescindir de mi com a entrenador de la propera temporada.

Com vas reaccionar.

La reacció davant la decisió de no seguir va ser difícil d'encaixar, ja que no ha estat bona temporada a causa de la situació de tantes lesions per part dels jugadors, com se sol dir hem tingut mala sort. Situació que la directiva coneixia de primera mà, tot i així hem anat a jugar i ho han fet de la millor manera que es pot fer, jugant.

Que motius van exposar.

Els motius exposats van ser, que l'equip no ha arribat a l'objectiu que es estipulo. Cal destacar que no ha estat fàcil la temporada i assumeixo la destitució per part de la directiva.

Et van convèncer.

Convèncer o no, no crec que sigui la pregunta, és cert que no es van arribar als objectius marcats, però he de destacar i repeteixo que hem tingut baixes importants durant tota la temporada i que tampoc és fàcil mantenir a un equip unit, quan tot sembla que aquesta d'esquena. Pot semblar que m'estic justificant però no és així, la temporada s'ha vist afectada pels motius exposats, motius pels quals no podem fer res són coses que no es preveuen, no és normal alinear a cinc porters durant una temporada quan no ha existit cap lesió en aquesta demarcació, hem fet el que hem pogut, amb la mala sort de no aconseguir l'objectiu que el Clup esperava.

 La temporada que ve t'han proposat continuar al club, en cas afirmatiu amb quin treball

Sí, m'han proposat seguir al club, però la veritat, no tinc intenció d'entrenar la propera temporada. Quan vaig començar a entrenar el primer equip tot era il·lusió, ganes i suport, avui lamentablement no queda res d'això, sinó la il·lusió d'acabar, esperar que es recuperin els jugadors, que no pateixin més lesions i puguin assolir l'anhelat ascens.

En cas d'entrenar a un primer equip amb l'experiència Quines condicions posaries?

Jo penso que la condició primordial és la implicació per les dues parts, tant cos tècnic com de la directiva, en definitiva unió i suport, Penso que hi ha d'haver un suport de la directiva, no només amb l'entrenador, sinó que han de donar suport també a tots els jugadors, i aquest suport ha d'estar sempre, no només després de les victòries.

De coordinador tampoc segueixes, que ens pots dir d'aquests dos anys al capdavant de la coordinació de l'Escolar.

Això de coordinador és un tema totalment diferent, per temes de treball sabia que no li podia dedicar aquesta temporada les hores que li dediqui l'anterior temporada i sol·liciti a la directiva la figura d'un segon coordinador, la qual cosa van acceptar i van fer l'esforç per tenir-lo . La temporada passada (la primera de la nova directiva) ens trobem un club totalment desestructurat, sense cap base de dades de jugadors, metodologia d'entrenaments, etc. Comencem de zero, implantem una metodologia d'entrenaments (aquest any s'ha millorat) on l'aprenentatge dels jugadors sigui progressiu i adequat a la seva edat. Personalment del que em sento més satisfet és d'haver implantat el "tercer temps" FAIR PLAY (berenar dels equips junts després dels partits), en els equips de futbol base, considero que això va ser un gran encert, els equips base ens feliciten per aquest gest, fins i tot els propis pares dels equips quan anem al seu camp mesos després recorden aquest gest i el repeteixen amb els nostres equips. D'altra banda també em sento orgullós d'haver recuperat la festa de final de temporada, on els nens són premiats per la seva regularitat en l'assistència als entrenaments, per la seva progressió dins el club que considerava que era important recuperar.

Quin futur veus a Escolar com a club i al primer equip.

Parlar del futur d'un club és complicat, no es pot predir. Jo els desitjo que aconsegueixin les fites que s'han proposat amb el primer equip. Al primer equip li desitjo el millor i els animo a seguir jugant, no tot s'acaba per una mala temporada, aviat comenci una nova etapa, una nova il·lusió.

Best