Imprimeix
Categoria: Entrevistes
Vist: 2662



"El que passa és una mena de menfotisme degut als resultats. Un dia son quatre a l’entrenament, un altra dia sis,...quan un equip no funciona, l’equip està desmoralitzat, amb poques ganes, poca il·lusió,...Problema: Qui ha d’arreglar això? L’entrenador és qui ha donar la volta a la truita...."









Bernat Palmer és un home de club. Porta l’Escolar a la sang. Ha passat per totes les categories i responsabilitats. Ha estat jugador, entrenador, delegat, i des de fa dos anys president. Dos anys després de fer-se càrrec de l'associació més nombrosa del municipi se’l veu una mica decebut. L’equip havia tocat fons i, tal volta, pensava que seria més fàcil sortir del pou. Han fet molta feina i explorat totes les possibilitats. Li costa encaixar les crítiques. Demana què més podem fer...i és que en una competició l’atzar també hi juga.

-Quin balanç faries de la temporada i dels dos anys de gestió de la directiva?

- El balanç per a mi és bo. Però, quin punt negre tenim? La trajectòria del primer equip. Cert que hem tingut mala sort però no ha estat el que nosaltres esperàvem. Hem fet tot el que hem pogut i sabut, propostes,...però se segueix en la mateixa línia i no hem aconseguit l’ascens esperat. En pocs anys hem passat de la preferent a primera i després a la segona regional, al pou. I no sabem què passa però no podem sortir-ne. Supòs que els jugadors ho entenen però jo sempre dic que un ferrer no pot treballar sense carbó. Un entrenador sense poder comptar amb tots els seus efectius als entrenaments, que pugui decidir, que pugi fer i desfer,...si ha d’anar als partits i improvisar perquè no saps el que trobaràs; això pot passar un o dos partits, però has d’anar amb les idees clares. Llavors pots perdre o guanyar, sinó entres en una dinàmica destructiva...

 

Sembla que l’equip ha tocat fons, que no hi ha compromís...perdre contra el Palmanyola, colista, que sols havia guanyat quatre partits en tota la temporada és difícil d’entendre. Presentar-te a Sóller amb deu jugadors de camp, com es pot entendre?

Jo ho veig igual que vosaltres. Ara, digau-me que és el que falla?

 

- Home, això és que nosaltres demanam....

- El compromís dels jugadors ja no és el que hi havia quan jo jugava. No hi ha tantes ganes. Prevaleix les ganes de sortir d’anar de festa. Si la festa és a la lluna i hi aniran. El que no pot ser que que si hi ha una convocatòria a les 13h per anar a Sóller i un quart d’hora abans que telefonin o enviïn un wassap dient que no poden venir...per favor!!! Què pot fer l’entrenador? Què podem fer nosaltres? De qui és la culpa?

 

-Nosaltres entenem que dels jugadors....no hi ha ni temps per avisar els juvenils...

- Idò aquí hi ha el problema. És cert que, després del partit de Vilafranca on si guanyàvem ens posàvem segons empatats amb el primer i perdérem 4-0, a partir d’aquí va venir la debacle. Perdérem cinc jornades seguides i després ringo rango:

En guanyam un i perdem dos o tres. Aquí tocàrem fondo. I és cert que en Jeroni, l’entrenador, no ens va dir res. No ens va dir, jo amb això no puc seguir, ni present la meva dimissió. L’equip ha quedat en una zona mitja, en terreny de ningú...I això ho veu un beneit. Si per alt no podem fer res i per baix no passam pena...a passar la temporada i punt. Però amb la mateixa desgana, sense anar als entrenaments...El wassap és el que funciona: no puc venir al entrenament, li demanes: donem una raó! No,...es que he quedat amb els amics....No veus compromís com nosaltres voldríem. I els jugadors saben que la directiva ha fet coses pels jugadors per mostrar-lis que la directiva està amb els jugadors....però torn a repetir un ferrer sense carbó no pot treballar.

 

- Tampoc ha funcionat els pagar-lis una prima per punt guanyat....

- NI això. No els ha motivat. Tal volta no els ha interessat. Saben que no pagarem a cap jugador...però tenir uns doblers per pode comptar per la benzina o per anar a sopar amb els amics,...però que hi hagi motivació. Totes les categories tenen equipaments, roba,...

 

- Crec que queda prou clar. Passam a un altre tema més general. Hem parlat de Sóller, però hi ha municipis de 10-12.000 habitats que tenen equips a categories superiors, tercera o a preferent...parlam de Binissalem, Santanyí,...

Jo me deman, aquests equips cobren els jugadors? Falta saber-ho. Tenen aquesta motivació? Perquè si parlam d’un equip que funciona bé, però que l’any passat no anava tant bé,...Però es que nosaltres si l’any passat no anàvem bé, enguany menys encara....Què passa? Feim una pretemporada collonuda, sense perdre cap partit i començam bé. Però llavors sense saber què passa el dipòsit es buida. Com si haguessin llevat el tap.

 

Una pregunta des del desconeixement. Hi ha mal ambient en el sí de la plantilla?

No, mal ambient no hem detectat. El que passa és una mena de menfotisme degut als resultats. Un dia son quatre a l’entrenament, un altra dia sis,...quan un equip no funciona, l’equip està desmoralitzat, amb poques ganes, poca il·lusió,...Problema: Qui ha d’arreglar això? L’entrenador és qui ha donar la volta a la truita. Però si no ens comenta res, per mirar què podem fer,...nosaltres no sabem què passa dins del vestidor. Nosaltres ja estam cansats de fer reunions, i no hi ha res a fer. Són els jugadors que s’han de comprometre. El primer equip és on es miren la resta d’equips. Si hi ha mal ambient és el mister que ens ho ha de dir-ho que digui jo no estic capacitat per endreçar-ho. De fet, quan ja hem trobat que no hi havia res a fer, contactàrem amb n’Ismael Venera perquè comenci a preparar la temporada que ve.

 

- Home, el primer que penses quan s’anuncia un entrenador abans que acabi la temporada és que no confies amb l’entrenador actual...

- Sí,...meam, tota la confiança per Jeroni, tot el que ha proposat, el 80% ho ha tengut, però la gestió del vestidor no ha estat bona. És l’entrenador que ha de dir el que passa. Tothom veia que l’equip s’ensorrava però l’entrenador no es pronunciava. Hem parlat amb els jugadors però veus que no hi ha un canvi. A més ara comença la temporada de feina, lesionats, final de curs....I si l’equip no funciona hem de cercar la tecla que millori la plantilla. Per això contactàrem amb n’Ismael. A la directiva ens queden dos anys i esperem que poguem aconseguir l’ascens i sortir d’aquest pou. Tenim una política de comptes i portes obertes i sap greu veure que no tothom estira cap al mateix costat. També ens agrada, com a tothom tenir un caramel·let a la boca.

 

- De cara l’any que ve?

- N’Isma ja està fent feina. Mirarem d’arreplegar els jugadors de Capdepera que juguen a altres equips del voltant. Mirarem de fer entrenaments a Palma pels jugadors que són allà estudiant. I mirar de situar l’equip a Preferent que és on crec que hauríem de ser. I si podem jugar qualque lligueta,...poder crear una mica d’ambient futbolístic al municipi. La resta d’equips funcionen però els juvenils i el primer equip tenim problemes. Els juvenils perdran la categoria; començaren d'aquella manera, ja es varen negar a entrenar a la platja...Si no hi ha ordre no es pot aconseguir la brillantor. Aquesta joventut!!!!...

També el poble hauria de valorar més el que tenim.

 

- Moltes gràcies, Bernat. Un home franc que, lluny de pugnes, vol ser un home de consens i poder donar la mà a tothom. Esperam que a la tercera sia la bona i que aquestes reflexions esperonin a tot el col·lectiu futbolístic del municipi. Res ens faria més contents que poder-ho contar.