Imprimeix
Categoria: Sant Roc i Sant Bartomeu
Vist: 1145
Comencen les festes del patró de Cala Rajada


 

Les festes de Sant Roc, patró de Cala Raja començaren diumenge, dia 7 d’agost, amb una jornada amb varies activitats programades. Arranca un mes festiu que enllaça les festes de Sant Roc i Sant Bartomeu.

Primerament se va dur a terme l’exhibició de Judo a la plaça dels Pins, organitzada pel club Reshinkan sota la direcció de l’incombustible Pep Mascaró. L’activitat reuní un bon grup de judokes i espectadors, que pogueren gaudir de combats d’exhibició de diferents categories, des dels més petits als adults.





No faltaren els combats entre els nins i nines més petits amb els més grans i els seus monitors.

Malgrat la calor d’aquests dies tots els participants s’ho passaren molt bé. Una vegada acabada l’exhibició tots els participants van rebre un trofeu recordatori.
 

Puntualment, a les 20 hores, s’inicià el passa-carrers amenitzat pel grup ·Els qui ningú vol” acompanyats d’un grup d’animació amb un grup de personatges amb xanques molt ben caracteritzats.



Seguint la música i les autoritats municipals que acompanyaven al pregoner Mauricio Trespalacios, un bon nombre de veïns van recórrer el tram entre la plaça Castellet i la plaça del Centre Cap Vermell.





Arribats a la plaça del Centre Cap Vermell el pregoner va pujar al remolc del tractor d’Els qui ningú vol, per fer el seu curt i emotiu pregó, mostrant la seva visió del poble i la seva experiència personal en els dotze anys que conviu amb nosaltres (El podeu escoltar íntegrament a un altra notícia).



 

Acabat el pregó amb un sentit “Visca Cala Rajada i visca Sant Roc!”, se va encendre la traca que marca l’inici de les festes.



Seguidament s’oferí un refresc a tothom, mentre Els qui ningú vol interpretaven algunes peces musicals festeres.







Els dos pregoners de les festes d'estiu 2022,  Mauricio Trespalacios i Xisco Sancho "Niu", amb la regidora de festes Carmen Corraliza.



Per cert, ja ben fosc poguérem veure i escoltar Els qui ningú vol pels carrers de Cala Rajada.
    

La jornada festiva acabà amb l’exhibició de Total Dance a la plaça dels Pins, amb l’actuació de diversos grups de balls. La plaça era ben plena, també amb molt de turistes que gaudiren de les coreografies i balls. No cal dir que totes les actuacions van rebre una forta ovació i gradaren molt