Imprimeix
Categoria: Sant Roc i Sant Bartomeu
Vist: 1873
L'agrupació volgué celebrar Sant Bartomeu


El passat dissabte 28 d’agost, en una nit no gaire calorosa, l’Agrupació Castell de Capdepera en oferí una mostra de ball de bot a l’aparcament de la piscina municipal.

En un estiu fora actes festius de cap casta programats per l’ajuntament, l’Agrupació Castell de Capdepera (seguint l’exemple d’altres associacions), es va decidir per programar pel seu compte una mostra de ball de bot, dels seus balladors i els nins i nines de l’escola de ball. 



En un lloc poc habitual (proposat exclusivament per part de l’ajuntament), sense possibilitat de fer-ho a la plaça del poble com ho han fet en tots els pobles veïns, es va preparar amb consciència, en un ampli espai, amb distanciament i amb control d’aforament.  


En primer lloc sortí l’escola de ball de l’agrupació, amb nins i nines a partir de 2 i 3 anys, amb na Cati Tous al davant, que amb paciència i mestria, ens va deixar mostra del treball que es fa, mostrant un bon repertori de passes i punts que ja son capaços de fer i com no, fent gala de l’entusiasme i simpatia que hi posen a cada ball, arrabassant aplaudiments dels presents en cada intervenció. Amb l’ajuda d’alguns dels balladors de l’agrupació ens oferiren “jo i un pastor”, “Pitgen sa neu”, “La Balanguera”, “Copeo matancer” i els “Boleros sevillanos”. Aquí ho teniu:



Seguidament, l’Agrupació Castell de Capdepera no ens va decebre i ens oferí una mostra de balls molts diversos, plens de bellesa artística i compenetració. En un ampli espai, ens oferiren un verdader espectacle de passos, voltes i bots (de la mà ferma i els ensenyaments d’en Joan Ramón Esteva i la seva filla Aina) que deixaven bocabadats als assistents. Balls en parella, en rotllana, en fila..., amb l’acompanyament musical impecable dels instruments i les veus dels músic de l’agrupació, tots ells ben recompensats pel públic assistent amb les seves mamballetes.
 


Un a un s’anaren succeint els balls i les cançons, dels quals no en podríem destacar-ne cap, perquè tots ells tenen el seu encant, un repertori, on els balls de parella o en grup, anaven entrant i sortint sense descans i que va ser premiat pels aplaudiments i en ocasions pels “olés”, “bravos” i esclafits d’emoció dels assistents. Però si cal ressaltar-ne algun, destacam els dos últims balls, “la jota maleita” i la “Bullanguera”. La Jota maleita, un ball de màxima exigència, i com no, el ball final de La Bullanguera, en un continu entrar i sortir i intercanvi de parelles, amb la gran rotllana final on hi participen tots els balladors.



Ens oferiren “Boleros de Palma”, “Jota Balear”, “Fandango de sa Somereta”, “Sa Carritxera”, “Jota de na Margalida”, “Boleres”, “Boleros de l’amor”, “Jota de sa guitarra”, “Jaleo”, “Jota malaita” i “Bullanguera”.



L’Agrupació Castell de Capdepera s’acomiadà agraint a l’ajuntament la secció del lloc i els seus serveis i també agraí  l’assistència a tot el públic, amb l’esperança de reprendre al proper any l’activitat estival i festiva amb normalitat.