Imprimeix
Categoria: Sant Roc i Sant Bartomeu
Vist: 2477



Com bon dia de Sant Bartomeu, la parròquia de Capdepera va celebrar l'Ofici pel seu sant patró. Res a veure amb la imatge d'un temps quan la nau era plena de gent i fins i tot a l'entrada, la gent quedava dreta perquè no trobava seient.



Concelebraren la missa tres gabellins de naixement a falta del Rector Josep Ramon Ortega, que ja tenia un peu al seu nou destí a Binissalem. Oficià el Vicari Episcopal i un temps rector de Capdepera i ara de Manacor, Antoni Amorós Terrassa, i oficiaren amb ell, el Vicari Judicial de la Diòcesi nascut a Cala Rajada, Nadal Bernat Sales, i Pere Orpí Ferrer, fill de Capdepera i capellà ja jubilat.


La imatge d'un altar ple de capellans, venguts de pobles veïns i també d'altres, convidats pel rector de la parròquia, ens queda enrere. Tot sigui dit, bona part de culpa la té la COVID i les mesures de seguretat, que minven l'espai pels assistents, com el coratge o les ganes d'anar a tancar-se dins l'església amb calor i "por". Malgrat aquest fet (comprensible bona part), sorprèn d'altra banda, que era costum fer el relleu de Rector de la Parròquia el dia de Sant Bartomeu, com a comiat del sortint i presentació del nou rector, i aquesta vegada, ni el rector sortint, ni el nou rector ens varen acompanyar.



A l'homilia seguida amb atenció, Mn. Toni Amorós dedicà el seu sermó a llegir una carta que feia arribar a Sant Bartomeu, on li contava (per si no ho sabia) tot el que estava passant a la nostra societat, tant amb el problema sanitari relacionat amb la COVID, com amb les disputes socials i polítiques que d'ell en deriven, no sense finalitzar demanant al Sant Patró, la protecció de tots els gabellins.



Com és habitual a les cerimònies importants de la parròquia de Capdepera, la Coral Gabellina va acompanyar els cants de l'eucaristia i també l'Agrupació de Ball de Bot Castell de Capdepera va ballar l'Oferta.





En acabar, i seguint el costum, els concelebrants saludaren els presents a la sortida de l'església i els oferiren una branqueta d'alfabeguera, aquest any, sense passar davant de la imatge de Sant Bartomeu, presidint en tot moment l'Ofici.