Imprimeix
Categoria: Sant Roc i Sant Bartomeu
Vist: 2884


 

Diumenge dia 16 d’agost, festiu de Sant Roc, la parròquia de Cala Rajada, celebrà un any més la missa en honor del seu patró Sant Roc, però aquesta vegada, mancà la solemnitat a que en tenien acostumats. Un Ofici de Sant Roc, concelebrat pel rector mossèn Josep Ramón Ortega i mossèn Pere Orpí, que va estar marcat també per l'acomiadament del rector de les nostres parròquies, després de dos anys entre nosaltres.

L’església de Cala Rajada, degut a les circumstàncies actuals de contactes, gairebé no omplí l’aforament disponible de la nau central,  malgrat ser diumenge. Tot i així, els fidels seguiren l’ofici amb devoció, escoltant una homilia dedicada en part al sant, però també a la seva visió de com dedicar-se a la resta en aquests temps de pandèmia.

L’ofici, com sempre a qualsevol celebració important de la parròquia, va ser acompanyat pels cants i la música de la Coraleta Verge del Carme, amb la seva directora Maria Antònia Gomis al cap davant.


 

Acabat l’ofici, abans de la benedicció de comiat, el rector va explicar el que quasi bé tothom sabia sobre la seva marxa, la seva disposició a “creure” al senyor bisbe i continuar al capdavant de les parròquies de Binissalem i Consell, i també la seva tasca assistencial com a psicòleg a l’Hospital de Son Espases. També tengué paraules de comiat i agraïment per tots aquells que durant aquests dos anys li ha ajudat a dur endavant la tasca a les dues parròquies, i convidant a tots a visitar-lo i acostar-se fins a les parròquies de Binissalem i Consell. Locució final que va ser respost amb un llarg esclafit de bambelletes, i que va respondre amb una salutació individual d'acomiadament en sortir de l'església, sense poder oferir als assistents la copeta de vi dolç i les pastes com és costum per brufar la festa del Patró Sant Roc.

Des d’aquí li desitjam un bon camí en la seva nova tasca i el seu nou destí (que ja en són molts a la seva esquena).

 Ara les parròquies del nostre municipi, esperen l’arribada del nou rector Mn. Xisco Bernabeu que farà la seva entrada el proper dia 30 d’agost a les 10h a la parròquia de Cala Rajada i a les 12h a la parròquia de Capdepera.

Paraules d'acomiadament de Josep Ramon Ortega Fons, adreçades als feligresos de Capdepera i Cala Rajada :

"Benvolguts germans i germanes,
Suposo que ja heu sentit rumors, o més bé notícies certes del meu canvi com a rector de les parròquies de Capdepera i Cala Rajada, i el meu nou destí com a rector a les Parròquies de Binissalem i Consell amb l’hospital de Son Espases. Els rumors son certs i per tant el curs vinent ja no ens podrem veure tan sovint com enguany. M’encantaria poder-me acomiadar de tots vosaltres un per un, però sou molts, i tots, en aquests mesos d’estiu, som mals de trobar degut a ses vacances i a tantes activitats que es duen a terme.
A molts de vosaltres us sorprendrà la notícia, alguns maleireu el Bisbe i els capellans per canviar-me o per no comprendre el canvi, qualcuns tal vegada us n’alegrau per tenir l’oportunitat de conèixer nova gent o simplement perquè no us he caigut bé, i només uns pocs potser entengueu el sentit profund d’aquest canvi i el que és la vida dels capellans, i per tant la meva vida.
De ses poques coses que puc dir que m’han canviat la vida ha estat el conèixer i estimar a una persona, i aquest és Jesús. No és que sigui un gran seguidor seu, ni que faci tot el que Ell em demana, moltes de vegades em deix dur per la desesperança, pel cansament, per no veure resultats d’allò que intent sembrar, per les temptacions a la fuita... som un simple home que intenta seguir-lo des de la seva petitesa, limitació i tantes vegades hipocresia.
Jesús en un moment de la meva vida, i sense saber massa bé ni el perquè ni el com, crec que em va cridar a servir la seva Església (que no és més que tots els que intentam seguir a Jesús) dins el poble de Mallorca com a capellà, i després de molts de tremolors, pors i plors, vaig ser ordenat capellà fa ara quinze anys. Des d’aquell moment, ja se lo que és arreglar rectories i fer trasllats, aquest serà el setè... i si per una part em fa peresa tot aquest tragí, la idea de què vull servir a Jesús i al poble de Mallorca, i no als meus gustos, em mou a començar a fer paquets cap a les meves noves parròquies. Aquest és el vertader motiu del meu “ser” capellà, no ho som pel meu gust sinó per donar-me als altres, per intentar ajudar als demés a conèixer aquest AMIC Jesús que un dia va aparèixer sobtadament dins la meva vida.
A pesar de ja haver estat a tants llocs (Porreres, Algaida, Costitx, Sineu, Llubí, Sencelles, Manacor, Selva, Caimari, Mancor, Santanyí...) tenc l’alegria de què per tot vaig coneixent persones que cerquen un sentit profund dins la seva vida, i molts d’ells la troben en Jesús. Un capellà per mi molt especial i que ja ha mort, sempre em deia: “mai posis es cul a sa paret enlloc...jo no li he posat i per això tenc amics per tota Mallorca, i això, segur que és de Jesús” i una altra cosa que em deia era “un capellà sempre ha de dur un setrill d’oli dins sa butxaca, per untar allò que frega i fa mal”. Aquestes dues frases, per mi han estat i són regles importants, tot i que a vegades no he aconseguit, intent seguir.
Vos voldria agrair tots els moments que em passat junts, que em rigut i plorat, que em resat i menjat, per tots i cada un de vosaltres, que m’heu mostrat qualque cosa de Jesús i m’heu ajudat a caminar aquests dos anys. Gràcies per la vostra acollida, per la vostra resposta tan participada i per fer-me sentir tant estimat.
No quedau totsols ni de molt!!! Quedau en primer lloc amb Jesús, que és el més important sigui el lloc que sigui, i amb vostre nou rector Mn. Xisco Bernabeu. Ajudau-lo a dur a terme aquesta tasca que Jesús li ha encomanat. Sa feina des capellans no és fàcil i voltros podeu ajudar a fer-la més duguedora.
Res més, només volia fer un agraïment i una súplica per aquell que a partir d’ara vos ajudarà a créixer amb Jesús. Si Déu vol, acabaré el meu servei a Capdepera i Cala Rajada el proper dia 16 d’agost, després si necessitau res meu, em trobareu a ses Parròquies de Binissalem i Consell.
Moltes gràcies per aquests anys de camí junts. Junts sempre amb la pregària."

Josep R. Ortega Fons.