Imprimeix
Categoria: Sant Roc i Sant Bartomeu
Vist: 1928
Les festes de Sant Roc encara es pogueren celebrar amb aquest concert de jazz a l’auditori de Cala Rajada



Diumenge dia 16 d’agost, a les 21 hores, encara es pogué gaudir del concert de jazz d’Enric Pastor i la seva banda al Centre Cultural Cap Vermell dintre del marc de les festes de Sant Roc i Sant Bartomeu 2020. La formació d’aire jazzístic està encapçalada per Enric, que toca el violí, un instrument que dins l’estil de música escollit el dota de certa originalitat i li dona un toc d’exotisme, però també hi ha altres músics de qualitat com és el cas del baterista Jaume Ginard.

Enric Pastor (violí) i Wojtek Sobolewski (baix) 

Primerament, es tractà d’un concert gairebé familiar, on l’Ajuntament proveí de la infrastructura per que es pogués dur a terme l’acte amb les mesures pertinents de seguretat sanitària. L’esdeveniment començà a l’hora indicada. La majoria de temes foren originals de la banda, que demostrà una polida tècnica alhora d’interpretar les cançons. Tot i així, al principi, el concert semblà una mica fred, però de mica en mica, la música agafà un color i una harmonia que engrescaren el públic assistent.

Seguidament, destacaren temes propis com a Flor d’escuma, l’autor de la qual era el virtuós pianista, però també d’altres, que arribaren a formar aquell caos controlat que sembla que només els músics de jazz dominen. La banda té en preparació el seu segon disc, i posà a disposició del públic assistent el seu primer EP, Canvis, en un generós 2x1, on practiquen el que ells mateixos han anomenat com a Nu Jazz. Sense voler entrar dins el món de les etiquetes, tal vegada, per alguns melòmans àvids, allò que es va escoltar al Centre Cap Vermell no va ser estrictament jazz, aquell jazz basat en els estàndars clàssics, com ho puguin ser les obres de Duke Ellington o altres, però la veritat és que la llibertat interpretativa era novedosa i moderna.

Sergi Sellés (piano) i Jaume Ginard (bateria)


Posteriorment, el músic i líder de la banda agraí la presència als assistents, també hi hagué moments per cançons lentes, així com per a ritmes ràpids i vertiginosos. Tots els músics, amb els seus solos, demostraren un gran domini de l’instrument. Va ser un privilegi, que en bon diumenge, tot i ser festa, vengués al nostre municipi una banda d’aquestes característiques, tot i que el fet que fossin aquí demostra l’apreci que tenen els gabellins per la bona música de qualitat.

Finalment, la banda interpretà el reconegut i conegut tema Spain de Chick Corea, que serví per tancar el concert en una vesprada musical excel·lent, amb una demostració d’una acurada tècnica musical i d’unes peces difícils de seguir sobre la partitura. En aquest sentit es pot dir que els músics illencs, tot i les dificultats per sonar, demostren estar en plena forma. Endavant! 

Joan Cabalgante Guasp