Imprimeix
Categoria: Sant Roc i Sant Bartomeu
Vist: 2880
Sa Solera tornà a muntar una impressionat Nit de Foc




Les festes de Sant Bartomeu amplien el nombre d'actes el cap de setmana, així que divendres 21, tengueren lloc els divertits jocs d'aigua, el concert de Noa a la Torre de Canyamel, el correfoc de Sa Solera Gabellina i el concerts socarrat. Anem a parts.

Els jocs d'aigua se muntaren al parc de s'Alzinar i tornà a omplir-se de nins i nines que aprofitaren per jugar i refrescar-se. No hi hagué cap incident i el més significatiu és ho bé que s'ho passaren.

Del concert de Noa ja hem parlar a una publicació específica, així que només dir que va ser un èxit de públic i que la cantant israiliana va enlluernà als assistents, amb la seva veu i el seu treball de percussionista. Veritablement va superar amb escreix les espectatives que s'havien creat al voltant d'aquest concert.



I un dels plats forts de les festes de Sant Bartomeu és la Nit de foc, que cada anys ens preparen els membres de Sa Solera Gabellina.  Al voltant d'un mateix guió, d'una fórmula que els funciona van afegint i modificant diversos aspectes del correfoc però mantenint un nivell molt alt.  Enguany, en acabar, un jove comentava "serà dificil superar una nit de foc com la d'enguany!. Això ens recordava alguns comentaris semblants que havíem escoltat en anterirors edicions.

 

Com a novetat important, l'espectacle començà a Ca Ses Monges amb un espectacular sorpresa. Un monjo sortí cremant-se a lo bonzo, i baixà per les escales davant la sorpresa i admiració del públic que esperava l'inici. I després de la sorpresa inicial, el llarg recorregut sota el foc i el fum pel carrers Centre, carrer Major, plaça des Sitjar, plaça Vella, l'infern del carrer Fondo, un altre pic el carrer Centre i Ciutat cap a l'aparcament de l'escola de música.








Un recorregut amb dimonis per tot arreu, cortines de foc... i la contundent i repetitiva música dels tamborers.  



A l'aparcament hi havia un espectacular escenari amb els tamborers a punt de començar, moment que representaren una petita performance, amb un tamborer díscol que acabà amb una cama tallada amb una motoserra. 





Enguany l'estada a la plaça ser va allargar i per gaudi dels assistents, tregueren tota casta d'artefactes de foc: bicicletes, un peix, vases,... en fi tot allò que l'imaginació d'aquests dimonis pot crear. I un final apoteòsic.





Una llarga i magnífica Nit de Foc. 

 

Però la nit no acabà amb el correfoc. A la plaça des Sitjar tengué lloc una nova edició del concert Socorrat amb actuacions de la Vereda i Tom Trovador. La Vereda és un tot un clàssic dels escenaris mallorquins amb la seva fussiód e rock i rumba, molt ballable.





De Tom Trovador, un altre vell conegut dels escenaris a Capdepera, va tancar la vetllada amb la seva guitarra i la seva veu i el seu llarg repertori que versiona tot tipus de música i la passa pel sedàs de la rumba.



No va faltar una col·laboració de musics locals que intrepretaren un parell de cançons.



 Us deixam algunes imatges de grups gaudint de la Nit de Foc, sense ells tampoc hi hauria festa.