Imprimeix
Categoria: Sant Roc i Sant Bartomeu
Vist: 2980
Les festes de Sant Bartomeu 2013 arranquen amb els dimonis com a protagonistes
 

Més imatges de la Nit de Foc 2013, a aquest àlbum fotogràfic de Xisco Campins
 
https://picasaweb.google.com/105760484757274626703/NitDeFocACapdeperaAmbLaSoleraGabellina 



Els dimonis de foc de Capdepera han estat protagonistes, per partida doble, de l'inici de les festes de Sant Bartomeu. D'una banda en Pau Vives "Llissa",  fundador de Sa Solera Gabellina i membre de l'Obreria de Sant Antoni , va ser l'encarregat de fer el pregó de les festes. Pujat a la cistella d'una grua va fer un breu discurs, després de la presentació a càrrec del pregoner de Sant Roc, Joan Fuster. Una vegada més na Pilar Tena va "traduir" el pregó al llenguatge de signes. En acabar en Pau va encendre la traca que donava el sus a les festes.






Nombrós públic s'havia concentrat a sa Creu, on acabà el passacarrers desbaratat, en què participaren la Banda de cornetes i tambors, els xeremiers i "els qui ningú no vol" que ompliren de música l'acte inicial de les festes.









Acabat el pregó se serví un refresc a tothom, ofert per l'ajuntament, mentre els congregats entonaren el crit de "Tomeu. Tomeu, Tomeu..!" i ballaven amb els acords d'Amparito Roca. Les feste sacabaven de començar.





A les 23 hores començava un dels actes més esperats per tots els joves del poble ( i no tan joves) el correfoc de la "nit de foc" organitzat per Sa Solera Gabellina en què participaven, a més, altres colles de Mallorca. 









Dir que la nit de foc de Capdepera és una de les millors de Mallorca podria sonar com a presuntuós, però és una opinió repetida per molts de participants. De fet any rere any mantenen, si no milloren, un espectacle espectacular. Realment no trobam les paraules per qualificar-lo, es tracta d'un experiència que val la pena conèixer, això sí ben preparats!.



Molts de dimonis, molta pirotècnia, un ritme ben intens i un final de festa (enguany muntat al pàrquing de sa Pedrera, vora l'escola de Música) sorprenent i espectacular. I gent, molta gent omplint els carrers de Capdepera, completament immersa en la festa.
Enhorabona a Sa Solera i a tots els participants!





La vetllada acabà amb un concert de rock a la plaça des Sitjar amb grups de Capdepera The falling of good amb bad, Call it Therapy i Niu a tres.





Això és el que sabem de la primera jornada de les festes de Sant Bartomeu, que acabaran dia 25 d'agost.