Imprimeix
Categoria: Sant Antoni
Vist: 3358


Espectaculars beneïdes a Cala Rajada


La imatge que obre aquesta crònica parla per si sola. El darrer dia d'aquest intens periple que signifiquen les festes de Sant Antoni i Sant Sebastià no podia cloure de millor manera i les beneïdes de Cala Rajada resultaren la cloenda perfecta per a unes celebracions que cada any són més participades. I això que el temps amenaçava pluja i que aquesta acabà fent acte de presència. I encara sort que la brusca arribà quan la cavalcada ja havia fet dues voltes i no va prendre gran força. Amb tot, segurament més d'un va plegar, per no banyar-se, i el final acabà sent una mica deslluït.

De bon matí, la brigada d'obres havia deixat els carrers de la cavalcada a punt, com podeu veure. Tenguérem ocasió de prendre un cafè amb els membres d'aquest grup de treballadors de l'Ajuntament, que com més festa hi ha, més feina tenen.

Image

Mentrestant, el grup de dones de la Parròquia estava preparant la paradeta que, amb motiu de la cavalcada, cada any recapta fons per a les obres del temple. Però aquesta vegada, es va decidir que hi havia una causa prioritària: Haití. Per tant, tota la recaptació anirà a una ONG, destinada a ajudar a pal·liar la catàstrofe humana que ha patit aquell país. I segurament perquè la gent sabia que era per a tan noble causa, el fet és que no queda res: ni un bocí de coca, ni una panada, ni un bunyol... Es va vendre tot! Enhorabona.

Image

Image

Cap a les 11, amb notable puntualitat, la comitiva d'obrers, dimonis i banda de música es va adreçar cap a la placeta de l'església, on reolliren els dos obrers majors i els dimonis feren el primer ball de rigor.


Image

Image

Image

La revifada de la festa de Sant Antoni, la bona salut de què gaudeix, respon a causes distintes, entre les quals el bon treball de l'Obreria. I d'aquest bon treball en destacaríem la capacitat que s'ha tengut d'implicar-hi els més petits, des de les escoles, i canviant la relació amb la figura dels dimonis, que ara esdevenen elements que són vists amb simpatia pels infants. I si no mirau les fotografies d'aquestes cinc carrosses, la mitjada d'edat de les quals fa preveure un futur perfectament encaminat.

Image

Image

Image

Image

Image

La presència de cavalls a la cavalcada cala-rajadera sempre ha estat molt destacada, i engunay no ha estat menys. Moltíssims de genets desfilaren aquest diumenge, alguns d'ells lluint molt bones maneres.

Image

Una bona remolcada al sant, per part dels dimonis, és allò que entra en el guió. Són les temptacions que ha de patir Sant Antoni, de les quals, però, sempre se'n surt. El món al revés, el dimoni damunt l'ase i el sant a peu.

Image

Image

I arriba el darrer ball. Ni la brusqueta pogué impedir l'emoció del moment, aquella sensació que unes magnífiques festes de Sant Antoni han conclòs i que ens queda un any perquè n'arribin unes altres.

Image

Image

El cant de la codolada posa les darreres notes a la celebració. I "Cap Vermell", com sempre, en primera línia, donant fe del que passa. D'on, sinó, vos pensau que surten les magnífiques imatges que vos oferim dia a dia?

Image