Imprimeix
Categoria: Sant Antoni
Vist: 2029

Any 2003. IV Premis Cap Vermell.

Image

 Image

La més veterana agrupació cultural del poble, la Banda de Música, es veia venir que un any o l’altre acabaria assolint la nostra distinció. En les travesses de cada any, hi apareixia amb reiteració, de manera que quan, el 2003, va ser la més votada, tots consideràrem que la distinció venia a constituir un acte d’estricta justícia. De la llarga justificació d’aquell guardó en recollim un breu paràgraf, com a recordatori d’un acte que va tenir lloc el febrer de 2004, com sempre en el Teatre Municipal.

Image


“La Banda ens ha acompanyat a la processó, ens ha amenitzat el ball de l’estiu, ens ha ofert el concert extraordinari de les festes, ens ha despert el dia del patró, ens ha il·luminat el cercavila, ens ha entretingut les carreres de cavalls, ens ha engrescat els infants esperant els Reis, ens ha fet costat acompanyant els difunts al cementeri... I, a força de comptar hi, acostumats com hi estam, a vegades hem acabat per no donar importància a la seva presència. No hi hem sabut destriar, al darrere, les hores d’aprenentatge i d’assaig, els sacrificis personals, les renúncies...  S’ha fet fonedissa, la Banda, dins la nostra quotidianitat, i sovint ens passa desapercebuda, com si no hi fos.”

Image


D’aquella fita també en recordam, emocionats, la interpretació, per la mateixa Banda, d’un composició musical dedicada expressament al Premi Cap Vermell i composta per qui n’era el director en aquells moments, Joan Ramon Xamena. En Pep Terrassa, president de la nostra Associació, fa fer a mans el guardó al president del Centre Cultural Banda de Música, Llucià Serra.

Image