Imprimeix
Categoria: Pasqua
Vist: 3105

Amb els horaris de les celebracions de la Setmana Santa a Capdepera

Aquest any, Pasqua cau ben entrat l'abril. I encara que ho solem recordar cada any, no és sobrer que tornem dir com es determina la data pasqual: el dia de Pasqua ha de caure en diumenge, i aquest ha de ser el següent a la lluna plena pasqual, que és la primera lluna plena de la primavera boreal, és a dir, de l'hemisferi nord.


I el pòrtic de la Setmana Santa el constitueix, com sabeu, la festa del Ram, el diumenge anterior al de Pasqua, en què els cristians commemoren l'entrada triomfal de Jesús a Jerusalem, aclamat per una munió de gent, pocs dies abans de sotmetre's a la passió i mort, per a ressuscitar precisament el dia de Pasqua. Aquesta celebració sempre ha comptat, i encara ara, amb una notable participació de fidels de les nostres parròquies, i enguany no ha estat una excepció, ni a Capdepera ni a Cala Rajada.

Els molts rams que passejaren els fidels i que va beneïr el rector Josep Ramon Ortega, foren aportats un anys més (i ja en fa més de 50) per Pere Melis "Colom" amb l'ajuda de Miquel Casselles "Calobra", Pep Terrassa, Mateu Morey, Biel Gomila i Esteva Gomila.

Un sol esponerós i molta gent tant a la placeta de l'església de Cala Rajada, com a la plaça d'es Sitjar de Capdepera, i posterior processó fins a la parròquia. A ambdues parròquies l'Eucaristia va ser celebrada pel mateix rector, auxiliat per Mn. Pere Orpí a Cala Rajada.

I aquest és el testimoni gràfic, recollit per Cap Vermell.








Coraleta del Carme











Aquests són els horaris de les celebracions de la Setmana Santa:

Dijous Sant i Divendres Sant 

Cala Rajada: 19'30 h.
Capdepera: 20'30 h.

Vigília Pasqual (disabte)

Capdepera: 21h.

Dia de Pasqua

Cala Rajada: 10h.
Capdepera: 12h.