Imprimeix
Categoria: Mercat medieval
Vist: 3590
Dissabte i diumenge hi hagué un ample programa d’activitats i molta gent pels carrers de Capdepera



Seguir el programa d’espectacles programats per a dissabte i diumenge en el marc del Mercat Medieval resulta gairebé impossible. Una bona quantitat d’actuacions tingueren lloc en diversos emplaçaments del recinte firal, no us els detallarem un per un perquè acabaria sent una llista massa llarga, però usen  farem cinc cèntims.


Com altres anys, al Castell s’hi trobaren tallers i artesans, jocs infantils, exhibició de rapinyaires i... la serp, a més de les tradicionals paradetes d’Herbes de Can Planetes i la del bàsquet.

A més dels animadors, cercaviles i espectacles medievals de NOMADUK i IXERA, que esquitxaren places i carrers, poguérem escoltar els  Xeremiers del Puig de Sa Font, que obriren la fira dissabte i diumenge amb un concert i un cercavila.



Al Castell, concretament a la capella, hi hagué dos deliciosos concerts medievals organitzats per l’Associació d'Amics de l’Escola de Música.

Durant tot lo dia, distints personatges medievals interactuaren amb el públic.

 



No faltà  la dansa de DahliaTribal Troupe, amb un espectacle que agradà molt.



 
La Banda de Música de Capdepera i la Batucap tampoc faltaren a la seva cita amb el Mercat,  amb un recorregut que partia del Castell i arribava a la plaça de l’Orient.




A la plaça des Sitjar hi hagué un concert del duet Voicello (amb la soprano Carme Garí , i el violoncel·lista Biel Fiol) amb cançons d’època.

El IV Concurs infantil de vestits, organitzat per MINIMON i amb l’animació musical d’IXERA també comparegué a la cita anual.



Un altre moment important fou la Trobada de Xeremiers, que enguany arribà a la quarta edició, amb la participació dels xeremiers del Puig de Sa Font, els xeremiers de Santa Maria i els xeremieres Orats de Pollença, els quals actuaren en diversos punts del Castell i després se concentraren a la plaça de l’Orient.

 

Els dimonis de sa Solera Gabellina tornaren a muntar un espectacle sota el nom  de “Cap a l’Infern”. Música, pirotècnia i molta animació concentrada a la plaça des Sitjar.



La festa acabà a la plaça de sa Menjua, amb Rumba Katxai i La Vereda, que ompliren la plaça fins a altes hores de la nit.

Diumenge, el programa general era semblant al del dissabte. Cercaviles, espectacles de circ, animació pels carrers... i per acabar el concert medieval i dansa a l’església de Sant Bartomeu protagonitzat per la Coral Gabellina i l’estudi de dansa Stylo.

Què dir de l’afluència de públic? Es comenta que hi hgué manco pressió humana que altres anys,  amb un moviment de persones més fluïd. Ara bé, en  alguns moments, especialment el dissabte vespre i del diumenge a mig dia, hi havia grans aglomeracions en carrers concrets. Alguns punts com el Portalet quedaren col·lapsats.



Aquesta és la valoració que es fa des del facebook del Mercat Medieval:

“GRÀCIES.
Un any més, i són 18, acabat el Mercat toca replegar, acabar la paperassa i acomiadar així com toca a tots els qui hi han participat.

Els anys no passen de bades. No estam cansats, estam rebentats, extenuats, però molt contents.
Ara toca descansar una mica. Reposar totes aquestes experiències viscudes i pensar en l'any que ve. Avaluar i corregir el que calgui per millorar el Mercat.

Enguany hi ha hagut moments de molta gent, pensam en el dissabte horabaixa-vespre i el diumenge migdia... El castell ha lluït més que mai. 

Esperam que tots hagueu pogut sentir en qualque moment la màgia medieval que els carrers traspuen.

Mentre, agrair a tots els participants, els artesans, artistes, músics, escoles, associacions, dansaires, paradetes, propietaris d'animals, mitjans de comunicació, visitants i, perquè no, a vosaltres, usuaris i seguidors d'aquest facebook que heu aconseguit que aquesta pàgina tengui en una setmana un abast de més de 200.000 persones.

A la brigada d'obres municipal, als electricistes d'Electrohidráulica,a la neteja de Luisa i COEXA, i, evidentemnt, a l'equip de tècnics de so de REVI's band.  A tots, gràcies, moltes gràcies per la vostra implicació i responsabilitat. També a Protecció Civil, a la Guardia Civil i a la seguretat privada.

Gràcies per sentir el Mercat Medieval de Capdepera com a una cita ineludible al calendari, com una part de vosaltres mateixos. Perquè tots formam part del mercat i el mercat és el que és gràcies a tots vosaltres.

De debò, moltíiiiiiiiiiiiissimes gràcies i fins l'any que ve!

Visca el Mercat!

Salut i alegria!”

I encara ens queden moltes més imatges d'aquest Mercat Medieval 2017:























Fins el MM2018!