Imprimeix
Categoria: El Carme
Vist: 2802
El dia de la Patrona, festa gran!!!



Les festes tenen uns actes que es repeteixen cada any, tothom les espera i ho celebra. És el que conformen les tradicions. Idò dia 16 de juliol a les 19,45 surt la mare de Déu de l'església cap el moll.



 Enguany foren els socorristes qui la portaren. 



La missa, concelebrada amb vuit capellans, l'oficià Mn Andreu Genovard, que com a colonier i rector molts d'anys de Capdepera, platicà de la relació de la mar i la mare de Déu del Carme.
Tothom esperava conéixer el nou rector, però Antoni Amorós anuncià que prendrà possessió dia 19 d'agost.



La coraleta Verge del Carme donà, com cada any, aquest punt de qualitat en una celebració en un espai obert. El ball de l'oferta a càrrec d'Aires gabellins.



Abans d'acabar la missa, Xisco Campins lliurà el premi a la barca millor decorada que va ser la VIMA.

La processó marítima començà quan la Mare de Déu pujà a bordo de l'Hispaniola 2000. Per primera vegada no sortí cap barca del bou.



Tot i una maror gens confortable, foren moltes les barques que sortiren. Aquesta embarcació ens contaren que té més de 100 anys i que fou construida a les drassanes de na Ferradura.



En mig de la mar. Antoni Amorós entonà el requiem in eternam,...per recordar els mariners difunts.



I llançà el ram de flors a l'aigua.



Tot just els focs. Entre onada i onada.  Els focs des de la mar són diferents. Il·luminen el poble a cop de tro. Aquí teniu les imatges més afortunades i el vídeo.















Peu a terra, quedava una estoneta més de jazz per qui volgués ballar o fer la darrera copa. L'actuació del grup Wacky Tobacco anà acompanyada dels balladors de swing.



Entre un doi i altra, s'esplaià l'idea d'entonar una cançoneta que acomiadàs aquestes festes i que deixàs en poca cosa el "pobre de mi" pamplonès. No és mala idea. I tampoc cal una lletra massa envitricollada.

En definitiva, tot per a una rialla compartida. Gràcies Associació Festes del Carme i a esperar 353 dies perquè les festes 2019 comencin amb el pregó i cercavila.



Entre d'altres personatges "celebrities" vérem a Àgata Ruíz de la Prada. No es la primera vegada que ve a Cala Rajada. De fet, es veu que hi té tirada, ja que no és la primera vegada que la veim per aquí. Massa bé!