Imprimeix
Categoria: Alei, alei
Vist: 774
El text és de Pere Orpí Ferrer i les il·lustracions de Pep Esteva Nicolau.
La podeu descarregar d'aquesta pàgina fulla a fulla o en PDF vertical o horitzontal i imprimir-ho.

Edició a cura de l' Associació Cultural Cap Vermell, l'Obreria de l'Esperança i l'Associació Empresarial Gabellina amb el suport de l'Ajuntament de Capdepera

Una auca és una història pictòrica pròpia de la cultura catalana que sol representar un esdeveniment històric, una biografia, una llegenda, una institució, o altres temes. Tradicionalment consisteix en 12 imatges encasellades en vinyetes, cada una de les quals va acompanyada per versos de dues o quatre línies al peu de cada vinyeta. A diferència dels còmics, les auques es presenten sempre en una sola pàgina, tot i que la similitud artística és evident. Són una forma d'expressió de la literatura folklòrica tradicional catalana. 


Certament els versos de Pere Orpí Ferrer són preciosos i les il·lustracions de Pep Esteva Nicolau són molt expressives. Juntament amb el grup organitzador de l'Alei-alei han arrodonit una feina que ben segur tindrà molt recorregut. 

Aquí teniu totes les escenes. També les vos podeu descarregar d'aquesta pàgina fulla a fulla o en PDF vertical o horitzontal i imprimir-ho.































impressió horitzontal



impressió vertical