Imprimeix
Categoria: Premis Cap Vermell
Vist: 1818


 

Dijous, 9 de juliol, va tenir lloc el lliurament de la XX edició del Premi Cap Vermell 2019 al teatre de Capdepera. Enguany ha estat un premi col·lectiu a les quatre AMIPA del municipi de Capdepera: AMIPA de s’Alzinar de Capdepera, AMIPA de s’Auba de Cala Rajada, AMIPA de s’IES  de Capdepera i AMIPA d’Es Ferreret. 

Les associacions de mares i pares d’alumnes van néixer com a element de participació de les famílies en les comunitats educatives i sempre han dedicat la seva activitat a donar suport als centres escolars. Algunes són veteranes, com les de s’Alzinar i s’Auba, nascudes al recer de l’acabament de la dictadura i l’inici de la democràcia, i d’altres són de recent creació. El premi Cap Vermell no ha tingut distinció i ha considerat el conjunt d’associacions, independentment de la seva trajectòria. 



Són moltes les persones que han format part de les AMIPA al llarg de les seves trajectòries, fent una feina poques vegades valorada.

L’acte de lliurament estava previst durant el mes de març (concretament per dia 15 de març) però la COVID19 i el confinament que va provocà, va obligar a ajornar-lo.  Tot d’una que la “nova normalitat”  va permetre l’acte, se sol·licità el permís per dur-la a terme i se concedí per dur-lo a terme en el Teatre de Capdepera.

Amb un aforament molt limitat i les mesures de seguretat pertinents, el lliurament resultà molt modest però no menys emotiu que en altres edicions.

Biel Flaquer “Barona” va donar el sus amb una cançó  inclosa al CD que acompanya el llibre “Re 40 putes”, que també se presentava durant l’acte.

Acte seguit el presentadors, Joan Genovart i Maria Vives, van recordar que ens trobàvem a la XX edició dels premis Cap Vermell i que l’associació Cap Vermell prest compliria el seu 40è aniversari.

Com sols ser habitual se va visionar un vídeo que recollia converses de representants de les AMIPA actuals i de les presidentes de les primeres juntes de s’Alzinar, s’Auba i de l’IES Capdepera, així com intervencions de les directores de s’Alzinar i s’Auba (vídeo que podeu veure a la revista digital) . El muntatge del documental anà a càrrec de Pere Cortada.

Després del vídeo i una píndola musical, en Josep Terrassa va justificar l’atorgament del premi, aprofitant per a fer un repàs històric de la participació dels pares i mares d’alumnes en els  centres educatius.

Per acabar l’acte se va fer el lliurament dels premis als representants de les AMIPA, lliurament a càrrec de  dues de les premiades a l’edició anterior, Joana Colom i  Magdalena Nebot. Van recollir els premis Isa Riera de s’AMIPA de s’Alzinar, Pere Pasqual de s’AMIPA de  s’Auba, que dirigí unes paraules d’agraïment en nom de tots, Alma Payeras de s’AMIPA de l’lES i Jaume Morey i Jorge Sans de s’AMIPA d’es Ferreret. Els representants d’es Ferreret van llegir un manifest reivindicant l’obertura de la seva escoleta.

En aquesta ocasió no comptaren amb la presència del batle de Capdepera ni cap representant de l’equip de govern, si no anem errats és la primera vegada en la trajectòria dels premis Cap Vermell.

Amb la fotografia de tots els premiats i el tancament musical se donà per acabat l’acte de lliurament del premi Cap Vermell.

Només ens queda donar la nostra enhorabona a les associacions que han rebut aquest petit homenatge.

 

 

(*) En breu publicarem les intervencions.