Imprimeix
Categoria: Ploma de ferro
Vist: 5104
Els guanyadors, Esther Blanco i Miquel Pascual,

recolliren els respectius guardons




Aquest passat divendres, dia 26, va tenir lloc l'acte de lliurament dels premis Ploma de Ferro, organitzats per l'Ajuntament de Capdepera i que, amb aquesta, han assolit la vintena edició, en una mostra inequívoca de voluntat de promoció de la literatura feta en la nostra llengua.

A aquest concurs de narrativa curta s'hi havien presentat un tota de 42 obres, en categoria adulta, procedents de totes les terres dels Països Catalans, especialment del Principat. En categoria juvenil, havien estat 76 els participants, els guanyadors de la qual ja havien estat reconeguts en un acte de lliurament de guardons que va tenir lloc el passat mes de juny.

Com hem vengut a nunciat des de la nostra pàgina,  els guanyadors de la categoria adulta han estat Esther Blanco Ribot, de Girona, que s'havia presentat sota el pseudònim Pepita Banaset, que ha obtingut el primer premi amb la narració “No sento res” i que se'n duu els 700€ del premi i el trofeu corresponent; el segon premi ha estat per a Miquel Pasqual Garcies, de Bunyola, qui concursà sota el pseudònim Guillem Galmés, premi valorat en 400€ i trofeu.


“No sento res” és una obra “dura” ambientada en un personatge atrapat en un pou a causa de les drogues; mentre que “Antònia” és una espècie d’epístola plena de tendresa sobre l’alzheimer i tot un homenatge a l’obra de Josep M. Llompart.

Una edició modesta, si se vol, sota la inevitable reducció pressupostària. En aquest sentit, recordem que l'Associació Cap Vermell, des d'aquest any, s'ha implicat en el patrocini econòmic de l'apartat juvenil del concurs, en col·laboració amb l'Ajuntament i l'IES Capdepera.



Després que els dos escriptors guardonats agraïssin la confiança del jurat en les seves obres i el premi rebut, el batle Rafel Fernández va tancar les intervencions, reiterant la voluntat de l'Ajuntament de mantenir aquest concurs de narrativa en català. El combo de l'Escola de Música hi posà l'epíleg musical.




"Cap Vermell", com ha fet sempre, publicarà oportunament les obres guanyadores.

XX