Imprimeix
Categoria: Ploma de ferro
Vist: 4781
Esther Blanco Ribot, de Girona, primer premi amb “No sento res”; el segon premi és per a Miquel Pasqual Garcies, de Bunyola.

El lliurament d’aquests premis tendrà lloc el divendres dia 26 d’octubre, a les 20h, en el Teatre de Capdepera, i es clourà amb una actuació del grup de combos de l’escola municipal de música.


Els premis Ploma de ferro, organitzats anualment per l’Ajuntament de Capdepera, aquest mes d’octubre assoleixen la seva XX edició amb 42 narracions presentades en la categoria adulta i 76 en la juvenil (resolta el passat mes de juny), dels quals els jurats n’han valorat la notable qualitat.

Els guanyadors d’aquesta categoria adulta han estat: Esther Blanco Ribot, de Girona, sota el pseudònim Pepita Banaset, que obté el primer premi amb “No sento res”, valorada en 700€ i un guardó; i el segon premi és per a Miquel Pasqual Garcies, de Bunyola, sota el pseudònim Guillem Galmés, valorat en 400€ i un guardó.

“No sento res” és una obra “dura” ambientada en un personatge atrapat en un pou a causa de les drogues; mentre que “Antònia” és una espècie d’epístola plena de tendresa sobre l’alzheimer i tot un homenatge a l’obra de Josep M. Llompart.

Una edició modesta caracteritzada per una forta reducció pressupostària, alguns canvis en la composició dels membres del jurat i la col·laboració d’entitats i organismes com l’associació cultural Cap Vermell, l’IES Capdepera  i diferents departaments municipals.

Seguint la línia encetada l’any passat, s’han mantingut dues categories del premi, amb un jurat diferent per a cadascun. En el cas de la categoria adulta n’han format part: Miquel Àngel Lladó Ribas, Antoni Xumet Rosselló i Rosa Planas Ferrer; i en la categoria juvenil: Carme Sánchez Alemany i personal del Servei d’Assessorament Lingüístic municipal.

Les obres guanyadores d’aquesta edició en propers mesos es publicaran en format digital al blog del Servei d’Assessorament Lingüístic municipal i a la revista local Cap Vermell digital.