Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 3439
A la torre Cega de Cala Rajada a les 22h


  2 de Juliol
  Faraualla Quartet vocal - música del mundo
  9 de Juliol
  Hirundo Maris
  A. Savall, P.U. Johansen, M.A. Cordero
  23 de Juliol
  Quartet de Corda Albéniz
  30 de Juliol
  Recital piano - Young-Kyung Song


 2 de Juliol
  Faraualla Quartet vocal - música del mundo 
 
El quartet vocal Faraualla es va crear l’any 1995.
Després d’una primera etapa, en la qual estudiaren les possibilitats de la veu humana en tots els sentits, les quatre cantants del grup trobaren uns trets comuns que les fan úniques pel que fa a la concepció del concepte de polifonia, ja que afegeixen expressions i formes que provenen de la música ètnica.



El seu repertori va des de composicions originals fins a altres que provenen de la música tradicional i del jazz, sempre, però, amb lectures modernes i úniques. Aquesta versatilitat del grup fa que en els seus concerts i recitals sempre hi trobem l’ombra de la Cultura en majúscules.
L’originalitat de la proposta i la qualitat del resultat fa que la formació sigui convidada habitualment als grans cicles i festivals d’arreu d’Europa. Així, per exemple, podem destacar que han actuat al Festival Musicale del Mediterraneo de Gènova, al Roma incontra il Mondo, al Festival de teatre de Polònia, al Hofconzerte 2005 de Suïssa o a l’Auditori de Barcelona.
El quartet també ha estat convidat a participar en projectes dirigits per Franco Battiato, Luciano Berio, Fratelli Mancuso, Andrea Parodi, Noa, Maria Pia De Vito...
Les seves aparicions a ràdio i televisió són constants, així com les col·laboracions a teatre, dansa i cinema.
Faraualla ha col·laborat amb artistes com Peppe Barra, Maria Pia De Vito, Daniele Sepe, Terrae, Lucilla Galeazzi, Francesco Magnelli...
Els seus discos foren enregistrats per Amiata Records a Itàlia i per Naive a França i el que han titulat “Faraualla” ha rebut el premi “Choc de la Musique”.


   
  9 de Juliol
  Hirundo Maris

 

HIRUNDO MARIS
Arianna Savall Soprano, arpa doppia i arpa gòtica
Petter U. Johansen Tenor, Haringfele i mandolina
Miquel Angel Cordero Contrabaix

Peiwoh

Una creació mediterrània inspirada en la llegenda taoista d’aquesta antiga arpa oriental.
Una llegenda taoista ens narra la història de Peiwoh, príncep dels arpistes, creador d’una arpa encantada, que havia perdut la seva veu, el seu so, i fou tot escoltant-la, deixant que expressés la seva realitat, la seva música, com la va tornar a fer vibrar, cantant amb ella a la naturalesa, a l’amor, a la guerra. Músiques tradicionals, improvisacions i músiques de creació pròpia ens guien per un conte màgic i místic; un cant a la vida, un homenatge a les arpes.
(Arianna Savall)



  23 de Juliol
  Quartet de Corda Albéniz
  
       

El Quartet Albéniz és un grup de cambra format per quatre joves intèrprets de les terres catalanes. Els seus components - Guillem Calvo, Mireia Ferrer, Núria Garcia i Alberto Ferrés - han apostat per ampliar l‘oferta cambrística del país amb una formació clàssica, el quartet de corda.
Formats tant a Catalunya com a l’estranger, els músics del Quartet Albéniz han treballat amb grans pedagogs i personalitats importants dins del món de la música cambrística com Yossi Zivoni, Shmuel Ashkenasi, Rivka Golani, Tsuyoshi Tsutsumi i altres músics de prestigiosos quartets de corda com el Vermeer String Quartet, Sacconi String Quartet, Tokyo String Quartet, Quartour Ysaÿe i el Quartet Casals entre d’altres.
Amb un bagatge de més de dos anys, els membres del Quartet Albéniz han tingut el privilegi de tocar en algunes de les sales i festivals més prestigiosos arreu de l‘estat incloent-hi el Cicle de concerts de la Pedrera del Mas i Mas (Barcelona), Asparrena Musiketan (Euskadi) i el Cicle de Quartets de Corda del Festival de Perelada. També durant aquest últim any, el Quartet ha actuat a la “Casa-Jovellanos” de Gijón, a la Casa Elizalde de Barcelona i al Palau de Vivel de la Vall d’Uixò. Finalment l’any 2009 el Quartet adopta el nom d’un dels músics catalans més internacionals, Isaac Albéniz en commemoració del centenari de la seva mort.
Entre els seus projectes futurs destaquen una gira per Anglaterra, l’enregistrament d’un disc comercial amb la discogràfica music-chamber de Londres i uns concerts d’homenatge a R. Schumann pel bicentenari del seu naixement amb la col·laboració de la pianista Katia Mitchel l’any 2010.



 
  30 de Juliol
  Recital piano - Young-Kyung Song


La pianista coreana Young Kyung Song va néixer l’any 1984 a Pusan (Corea del Sur), i va començar a tocar el piano a l’edat de 5 anys.
El seu primer professor va ser Young-Sun Ihwa. L’any 2003 va començar a la Universitat Han-Yang de Seül i va estudiar amb el Sol-Hee Cho.
Una vegada que va acabar la seva llicenciatura en Música l’any 2008 va decidir estudiar en el Conservatori de Colònia amb el professor Ilya Scheps, a qui va conèixer en una classe magistral a Corea.
Young Kyung Song ha guanyat diversos premis nacionals i internacionals, i gràcies a ells s’ha donat a conèixer per tot el món. En destaquen alguns com el primer premi en el Concurs de Corea Herald i el primer premi en el Concurs Nacional de la Música a Corea.
Aquest any 2010 ha celebrat el seu primer èxit internacional en el Concurs Internacional de Piano Vila de Capdepera, a Mallorca, on va guanyar el segon premi. També va ser premiada en un altre important concurs, el Concurso Internacional de Piano “Premio Jaén”.
A més ha guanyat el Concurs de Música de Cambra de la Caixa d’Estalvis d’Aix la Chapelle (França).



Tota l'informació a la web de Joventuts Musicals de Capdepera
http://www.serenatesdestiu.com/paginas-cat/2010.html