Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 3139

Miquel Moyà presentà BALEARIC, un còmic històric sobre els foners mallorquins
















Com informàrem en el seu moment, el jove gabellí  Miquel Moyà guanyà el premi Art Jove de còmic amb el seu treball Legió XIII Germina. Ara farà un mes, en el marc de FICÒMIC de Barcelona, presentà la seva obra gràfica que ha anomenat Balearic. Esperavem poer oferir imatges d'aquell event però no hem obitingudes. Ara amb el llibre en la mà, podem valorar la feina d'en Miquel Moyà.
Segons ens comentava ell mateix acabar aquesta obra l'ha dut molta feina ja que a més dels dibuixos, d'una gran qualitat tècnica, ha fet el guió i s'ha documentat sobre el tema (a més de comptar amb la col·laboració del reconegut historiador Antoni Marimón). Així i tot, no descarta fer-ne una segona part.
L'argument, prou sòlid, narra l'història d'un grup de foners que s'incorporen a les tropes romanes com a mercenaris de la mà de Jilio Cèsar i participen en les lluites contra la confederació belga. El còmic se centra en la batalla de Bribacte, en la qual tingueren un desctacat paper. Amb traços ràpids i fons  detallats, i un tractament escènic realista, mostra amb crudesa la les aventures dels personatges i la seva participació a les guerres de la Gàl·lia.



Durant el passat Mercat Medieval se  podien adquirir els còmics, que Miquel Moyà  personalitzava i signava. Ens comentà que la seva idea era presentar-lo aquest estiu a Capdepera. hem de recordar que  estudia Belles Arts a Barcelona.
El llibre, acuradament editat per l'Editorial Dolmen, es pot adquirir a la llibreria l'Orient de Capdepera.
Des de Cap Vermell volem aprofitar per donar l'enhorabona a l'autor per aquest magnífic treball.


 

Més informació
http://www.capvermell.org/index.php?option=com_content&view=article&id=4674:miquel-moyuanya-el-primer-premi-art-jove-2009-en-la-modalitat-de-c&catid=3:pladel-sitjar&Itemid=27

http://www.capvermell.org/index.php?option=com_content&view=article&id=4778:dibuixos-de-miquel-moy&catid=14:cultura&Itemid=31