Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2652

Èxit artístic i de públic d'Arnau Serra  en la presentació de "Pueblo", la seva opera prima com a director.


    L’esperada estrena del curtmetratge “Pueblo”, d’Arnau Serra, va constituir tot un esdeveniment social a Capdepera. Tant el dissabte com el diumenge, el Teatre se va omplir d'un públic que no es va voler perdre aquesta esperada projecció de la primera obra que, com a director, ha rodat el jove cineasta gabellí.  
    Tant un dia com l'altre, l'acte s'inicià amb unes paraules del regidor de Cultura, Rafael Fernández, qui justificà la participació de l’Ajuntament en el projecte; també parlà Tomeu Melis “Meyme”, com a gran coneixedor del món del cinema, qui es va referir a la pel·lícula i a la seva relació amb Joan Nebot, tant pel que fa al teatre com a la cinematografia. En darrer terme, va prendre la paraula el mateix Arnau Serra, intervenció que resultà molt emotiva especialment en fer referència al seu padrí, però també quan va explicar com es va gestar el projecte i com es va desenvolupar a Capdepera, amb totes les vicissituds del rodatge. El director gabellí no va voler passar per alt l'ocasió per a justificar el fet que "Pueblo" s'hagi rodat en castellà, atribuint-ho a la presentació a distints certàmens de curtmetratges de la península. 

Acabats els parlaments,  poguérem gaudir de la pel·lícula que tanta expectació havia generat. I no defraudà al públic. Al final, hi havia total coincidència, entre els espectadors, pel que fa a la qualitat del film. Conegudes les limitacions del format, Arnau Serra ha aconseguit crear una història coherent, interessant, embolcallada en una atmòsfera inquietant, plena d’intriga, que manté l’expectació  fins al darrer fotograma. Capdepera, en tant que escenari, hi apareix com a "Pueblo", un lloc desubicat, que es posa al servei de la història i que un espectador neutral no identificarà. Des dels nostres modestos coneixements cinematogràfics, pensam que “Pueblo” és  una pel·lícula d’una molt bona factura tècnica, amb una magnífica ambientació i un gran rigor narratiu. Els actors, inclosos els anònims figurants gabellins, contribueixen no poc a arrodonir el treball d'Arnau Serra, gràcies a una interpretació eminentmen eficaç.

En acabar la projecció, fortament ovacionada,  hi hagué un col·loqui amb el director i els actors, Olalla Moreno (aquesta  només el diumenge), Josep Maria Mas i Pep Uceda, al qual se sumà el públic i que va ser conduït per Isa Ferrer i Toti Fuster


El debat posterior a la projecció de la pel·lícula

L’acte va finalitzar amb un macking off, que ens va mostrar les imatges d'allò que no es veu a la pel·lícula, dinstints moments del rodatge, els que estant darrere la càmera, escenes d'aquells dies de novembre de 2007 en què fins i tot la la fesomia de Capdepera va canviar.

 

Arnau amb el nadó de la pel·lícula, ara ja amb tres anys


L'actor Josep Maria Mas


Arnau Serra amb l'actriu Olalla Moreno