Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2617


El taller de creació plàstica de Mateu Estarellas mostra el procés i els
resultats d'aquesta experiència artística i anuncia que tendrà continuïtat


L'art ha estat explicat per filòsofs, artistes, psicòlegs i educadors, que han aportat concepcions molt diverses. Ha estat considerat com un mitjà per a descarregar energies; com una activitat agradable; com una forma d'evadir-se de la vida; com la possibilitat d'arribar a un ordre, una integració harmoniosa i equilibrada davant elements contradictoris o inintel·ligibles de la realitat; com la possibilitat d'assolir un aprenentatge emocional motivant o com una forma de qüestionar allò establert.

Image

Tal vegadaa no ens adonem de l'interessant relació que hi ha entre la creació artísitca i el joc. Per a l'artista, gran part del plaer de la creació consisteix a experimentar, recórrer les seves experiències i  exterioritzar-les. I mentre transforma artísticament el material concret, retroba el plaer del joc, que consisteix a "crear" aquest univers propi.

Image

 De totes maneres, la identitat de l'art amb el joc no és total: en l'art existeix la producció d'un objecte nou, cosa que no succeeix necessàriament en el joc.

Image

L'art infantil difereix de l'art adult, pel fet que el primer està centrat en el procés de l'activitat artística, mentre que en el segon l'atenció es dirigeix més al producte que al procés de la creació.

Perquè l'art infantil es doni en qualsevol de les seves àrees, no és necessari que l'infant posseeixi habilitats especials per a la seva realització, només es requereix d'un ambient propici, de materials adequats i de la no interferència dels adults. I aquest procés és el que dirigeix Mateu Estarellas. Els fa propostes, els presenta materials, colors , superfícies, i els fa jugar, pintar, compondre, compartir, exterioritzar, experimentar..., i vet aquí els resultats.

Image

Les podeu veure a Can Creu fins dia 30. acompanyats d'aquest vídeo que mostra allò que els adults veim: el procés.






Aquests són els artistes. Ampliau la imatge i recordau els seus noms.



Image

Pel que fa a la inauguració, la sala quedà petita, el format s'engrandí, els familiars i amics gaudiren de les propostes emmarcades i els petits artistes, després de la berena, es posaren a jugar.
 
Molt recomanable serà la Xerrada-col·loqui sobre l’experiència de Mateu Estarellas en el procés creatiu i artístic dels infants. Dimarts dia 29 de setembre les 20h


Image