Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2863


PROJECTE ECO ESCOLA TUATU

El projecte de l’eco escola TuaTu neix de la inquietud d’un grup de famílies per oferir als nostres fills una escolarització més en harmonia amb la nostra filosofia de vida.
 

Una escola on es potenciarà el desenvolupament equilibrat dels diferents aspectes de la persona: físic, emocional - psicològic, intel·lectual i espiritual. Una escola que els nins/es sentin propera i familiar, i on el que s’ensenyi estigui en harmonia amb la filosofia del pares que la sustenten: la comprensió de la natura a través de la observació de la mateixa, i la valoració de la essència individual de cada persona, i de la riquesa que crea el fet de compartir i crear juntament amb els altres. 


Image

La pedagogia “Waldorf” és, en un principi, la via que hem triat, ja que aquesta es fonamenta en un coneixement profund de l’home i del món. És una pedagogia que cuida de manera especial els estímuls, els gests, les paraules, els espais, el mobiliari, els colors, les joguines, l’alimentació i els sons que envolten el nin/a. La imitació i l’acció repetida són el principi de l’aprenentatge a la primer fase de la infància i van portant el nin/a al seu ritme fins a la seva maduresa escolar. Les activitats artístiques, artesanals, el joc lliure i la relació amb la Natura són els pilars centrals en la vida diària de la pedagogia Waldorf.

 

 
El projecte està en el seu primer any de vida, però neix amb una clara vocació de continuïtat. De moment, començarem aquest setembre amb nins entre 3 i 5 anys al local que gestiona l’associació TuaTu a Capdepera (C/Nou, 5).
  
Estem interessats a fer extensiu aquest projecte a altres famílies. Si hi estau interessats us podem informar amb més detalls al telèfon 629638257 (Estrella) i/o al 9718194 80 (Susanna).

 
 “El nostre més elevat propòsit ha de ser formar persones lliures, capaces de donar des de elles mateixes propòsit i direcció a les seves vides”. Rudolf Steiner.