Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2299
   Comencen les XXII Serenates d’Estiu, amb un concert  amb sorpreses

















   Divendres dia 3 de juliol, als jardins de Sa Torre Cega, tingué lloc el primer concert de les Serenates d’Estiu, organitzat per les Joventuts Musicals de Capdepera.
   Com ens té acostumats el director artístic, Pere Estelrich, ha seleccionat una sèrie de concerts d’allò més variat i engrescador, sempre amb una qualitat artística indiscutible.
   I  la mezzoprano argentina Alicia Nafé ho confirmà. A més la cantant va ser magníficament acompanyada al piano per Alejandro Zabala. Les nostres assessores musicals  confirmaren la nostra impressió. Alicia Nafé compta amb una veu excepcional, amb unes tonalitats envellutades que són un autèntic plaer a l’oïda. Però a més  Alicia  Nafé traspua cordialitat i espontaneïtat, i s’entrega actuant  i mostrant una gran expressivitat, per la qual cosa no ha de resultar estrany que el públic tot d’una s’entregués a la cantant i hagués complicitat durant tot el concert.

Image

   Pel que fa al programa la primera part comptà amb una selecció de cançons argentines (Carlos Guastavino, Astor Piazzola i Alberto Ginastera) i a la segona part pogueren escoltar “Siete canciones populares españolas” de Manuel de Falla, dues “Canciones negras” de Xavier Montsalvatge i  tres àries: Connais tu le pays (Ambroise Thomas) , Mon coeur s’ouvre a ta voix (Camille Saint Seans) i Havanera (Georges Bizet). No pogueren faltar els vises. Com podeu veure, un programa variat i entretingut, que Alícia Na i Alejant-ho Sabel•la perfectament coordinats tragueren endavant.

   Però hem dit que era un concert amb sorpreses. I ara vénen
   Primer de tot l’accés a les escales no es va fer pel camí habitual sinó pel mig de la zona dels jardins, que ja es troben recuperats. Ens alegrem que aquests meravellosos jardins de Sa Torre Cega recuperin la seva bellesa.

Image

   La segona sorpresa va ser un curt audiovisual que va fer les delícies dels residents. Hi poguérem veure imatges antigues de Sa Torre Cega, de l’interior del palau, imatges familiars i del procés de recuperació dels jardins, mesclant fotografia i filmacions.

Image

Image

I això no és tot. A l’intermedi del concert l’actual Junta directiva de Joventuts Musicals va fer un petit homenatge, tot reconeixent la seva gran labor al davant de JJMM de Capdepera, a na Berta Liesegang. Enhorabona Berta, per aquest ben merescut homenatge. És ben segur que sense la seva dedicació i esforç, juntament a la Junta directiva que li feia costat, les Serenates de Cala Rajada no serien el que són: tot un referent musical de l’estiu a les Illes Balears.

Image