Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 437


Dissabte, 16 de desembre, la Coral Gabellina celebrà el seu tradicional Concert de l’Esperança a l’església de Capdepera. Un concert especial amb motiu del seu 25è aniversari, que comptà amb la participació de la Coral Llorencina i la Coral s’Alzinar i la col·laboració de varis músics.
 

Abans de començar na Antònia Garau va donar la benvinguda i tingué unes paraules de recordança pels l’ex-cantaires, els qui han finat i els que no poden seguir cantant, als músics que col·laboren i, molt especialment, la directora Elionor Gómez-Quintero  Garau. La batlessa, Mireia Ferrer, també va tenir unes paraules d’agraïment per la Coral Gabellina i la seva labor cultural i social que du a terme.
 

Amb un petit canvi de programa primer actuà la Coral s’Alzinar, dirigida per ELionor Gómez-Quinero Garau, amb l’acompanyament de Maribel Lliteras i Andreu Parra amb les guitarres. La Coral s’Alzinar interpretà Hallelujah de Leonard Cohen amb arranjaments de Roger Emerson;  El cant dels ocells amb arranjaments de Franz Josefovski i Biel Fiol: i la nadala Per damunt la neu de W. Martin.


 

La Coral Llorencina dirigida per Tomeu Ginard Palou,  no pogué comptar amb la pianista Maria Francesca  Danús, i així ho comentà el director abans de començar. Interpretaren Lorerei de Friedrich Silcher; Cants i rialles de Robert de Pearsall i Cantares, el poema d’António Machado musicat per Joan Manuel Serrat, harmonitzat per Liliana Congiano. 
 

La Coral Gabellina va interpretar set cançons que abarcaren una variada seleccions amb nadales, temes tradicionals i clàssics. Dirigits per n’Elionor Gómez Quintero Garau comptaren amb el suport musical al piano de Noemí Dalmau i Maria Antònia Sancho;  Elionor Martí al violí; i Jeroni Alzina a la percussió.

Iniciaren el seu repertori amb l’Himne de la Coral Gabellina mentre s’apropaven al seus lloc i tot seguit interpretaren Nadales de sempre, un aplec de nadales populars; Noche de Paz de Josep Mohr i Franz Grüber; Paraules d’amor de Joan Manuel Serrat; La dama de Mallorca, una cançó popular arranjada per B Bibiloni; Hallo Django de Wrich Füher; i Funiculí, funiculà de G. Turco i L. Denza.
 

El concert acabà amb la interpretació de 1942, la conquista del paraiso de Vangelis i la nadala Adeste Fideles harmonitzada per R.F. Ynera. Per aquesta darrera s’afegiren al grup ex-cantaires de les corals presents al concert entre el públic.
 

La darrera cançó donà pas al lliurament d’una sèrie de regals recordatoris i plantes de Nadal als músics col·laboradors i a la batlesa i regidors presents. El director de la Coral LLorencina també va lliurar un obsequi, en forma de brodats, a la Coral Gabellina.
 

Com a anècdota comentar que les dones lluïen una bella flor de llata i a cada assistent se’l regalà un punt de llibre de llata, tot un detall.
 

A més la Coral s’Alzinar, quan el públic que poc abans havia omplert l’església abandonà el recinte, va lliurar un obsequi la cantant de la coral Teresa Estava que recentment ha estat mare.
 

A les voltes de Can Creu d'Inca, a la sala de plens de l'Ajuntament, s'ferí un refresc a les corals participants i als acompanyants, amb coques salades, ensaïmades i xocolata calent.



Enhorabona a la Coral Gabellina pel seu 25è aniversari i esperem que segueixi amb el seu amor per la música.



La celebració amb fotografies de Toni Alzina.

Coral s'Alzinar:






Coral Llorencina:






Coral Gabelllina:






Les tres corals participants:


Lliurament d'obsequis: