Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 449



Divendres, 15 de desembre, van celebrar la darrera tertúlia literària de l’any a la biblioteca de Capdepera i pot ser la més nombrosa. En aquesta ocasió vam comentar dos llibres, força senzills i fins a cert punt complementaris. El tema tornà a girar al voltant de la persecució dels jueus durant la segona guerra mundial, un tema recurrent en les nostres lectures. El primer llibre comentat ha estat “EL secret de la mare” de l’escriptora canadenca J.L Witterick . Un llibre àgil i bo de llegir que en general va agradar molt. Construït a partir de les històries personals dels seus protagonistes, i  basat en uns fets real, és tot un cant a la bonhomia i l’astúcia per sobreviure.

El segon llibre és “Adreça desconeguda” de Kressmann Taylor, una obra petita construïda a partir de l’intercanvi de cartes de dos companys, millor dit dos socis d’un negoci de venda d’obres d’art a Amèrica, que entenen una correspondència entre Amèrica i Alemanya, en el moment del creixement del poder dels nazis. Cada carta va generant un enverinament de la seva relació que acaba amb la traïció i la revenja. El curiós d'aquest llibre és que va ser escrit quan l'ascensió de nazisme començava a ser una preocupació i, en certa forma, resultà un llibre que es va avançar, com un crit d'alerta, als problemes que va generar fins arribar a la II Guerra Mundial.

El debat resultà molt animat i comentà alguns aspectes de concrets dels dos llibres i les reaccions de les persones enmig de les guerres i els posicionaments personals davant el dolor dels altres. 



El proper any serà el 17è del club de lectura de la Biblioteca de Capdepera. Engauany hem llegit i comentat 8 llibres.

Com a darrera tertúlia de l’any hi hagué una bona xocolatada, amb l’exquisida xocolata preparada per n’Antònia i tota una selecció de coques dolces, ensaïmades i galetes.

La tertúlia s’allargà distesament i se brindà per desitjar un Bon Nadal a tots i totes les lectores, donant la benvinguda a les noves incorporacions. Ara per ara el club de lectura gaudeix de bona salut amb un nombre consolidat de lectors i lectores.



Salut i bones lectures!


Nota.
Una curiositat: l'autora, Kressmann Taylor, ha enviat un missatge al club en assabentar-se de la lectura del seu llibre.