Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 1353



El passat dijous 15 de juliol es va fer pública la resolució de la C
onvocatòria d'adquisicions de l'ICUB a través del MACBA.

La peça seleccionada d' Antònia del Rio és  "Apunts al voltant del galerisme i els sistemes de l’art I" que va produir en conversa amb en Ramon Sicart i gràcies al sonígraf de l'Oriol Garriga, un aparell que tradueix el so en grafismes.

Aquesta obra formava part del projecte que va rebre el Premi Millor galeria Solo show Antònia del Río, galeria Sicart, Swab, Fira Internacional d’Art Contemporani de Barcelona, 2016.

Mitjançant l’entrevista, es destrama el recorregut i la xarxa de relacions que una galeria ha establert amb tots els agents des del començament fins a la data: artistes i col·laboradors, exposicions i fires, comissaris, crítics, col·leccionistes, impremtes, dissenyadors, traductors… i un llarg etcètera que deixa palès la xarxa de persones que s’han vinculat i n’han format part. 

Els dibuixos són una transcripció de la conversa entre el galerista i l’artista. Per una banda, hi trobem els esquemes i apunts presos en el moment de la xerrada i per l’altra, uns grafismes realitzats amb un sonígraf, aparell mecànic que l’artista ha usat per traduir el so de la veu en dibuix. 

Cada parella (dibuix i esquema) correspon a un tema de la conversa: història de la galeria, programació, subvencions, documentació, tipus de galerisme, art amable i Quina és la nostra relació? (galerista-artista). 

N'Antònia es mostra  "molt agraïda al jurat, que ha fet aquesta feina tant difícil, amb més de 3000 sol·licituds, i que hagi considerat una de les meves propostes per formar part d'aquest fons d'art.
Esperem que no sigui quelcom excepcional i que es pugui donar continuïtat a la convocatòria.
Salut i cultura! "

Enhorabona Antònia!