Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 1668




En el marc de les activitats organitzades al voltant del Dia del Llibre, per part del departament de Cultura de l’Ajuntament de Capdepera, el passat dimecres 28 d’abril se va presentar el primer llibre de les Cròniques de NyurNyur: Canvi de paradigma.

Aquest llibre en format de còmic, parteix del guió de Pau Arévalo i Pau Castanyer, i les il·lustracions de Xavier Tárrega.

Abans de la presentació el regidor de cultura; Pere Terrassa, i la bibliotecària, Magdalena Melis, van donar la benvinguda als assistents tot recordant les publicacions anteriors de Pau Arévalo (“De les criatures del bosc” i  “Ig”) .



A la presentació van mostrar un  dels vídeos promocionals que han fet i directament van passar a les preguntes dels assistents.

Bàsicament apuntaren algunes idees del que serà aquest ambiciós projecte que, per ara, constarà de tres llibres amb la previsió de 3 ampliacions que sortiran entre llibre i llibre. De fet el projecte complet pot arribar a nou libres, ja que han arribat a crear tot un univers que encara creix als seus caps.

Ens comentaren que fa quatre anys que treballen en el projecte i aquest passat desembre va sortir a la llum. La Pandèmia ha endarrerit tot el procés però ara es troba en ple procés creatiu.

Pel que fa al procés creatiu Pau Arévalo i Pau Castanyer preparen els guions fins el darrer detall, inclosos esborranys dels dibuixos, i el dibuixant Xavier Tárrega  materialitza els vinyetes. Això no lleva que els suggeriments i aportacions posteriors es tenguin en compte.

La història parteix de la narració que fa  a un nen espantat per tranquil·litzar-lo. A partir d’aquí arranca aquesta crònica que se situa en una ubicació que recorda La Terra en els anys 90, sense ser-ho, amb uns personatges que s’assemblen als zombis, però sense ser-ho... I hi ha un virus que transforma els humans.

El còmic resultant és de gran qualitat i la història prou interessant. Esperem que  aquest ambiciós projecte editorial sigui tot un èxit i tingui la continuïtat que es mereix.

Com va dir un assistent: Gràcies per ser tan genials!

 

Més informació  (i compra d’exemplars) a la web d’Edicions del despropòsit

https://www.edicionsdeldesproposit.cat/les-croniques-de-nyur-nyur/

 

Terragre, 50 anys després de la Gran Massacre.

A través de passadissos foscos, Nyur Nyur, una jove escriptoriadora, i Doni, un nin orfe, escapen de l'amenaça que vol acabar amb la humanitat al planeta. Mentre esperen que espassi el perill, Nyur Nyur explica la seva història a l'infant atemorit per mirar de distreure'l.

Xam, Aneris i Bastian són els protagonistes d'aquestes cròniques de Nyur Nyur, i les paraules que formen aquest relat potser seran tot el que quedarà de la civilització quan el seu vell paradigma, inevitablement, s'esgoti.