Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2354

 

Divendres dia 14 de juny, a les 21h, com ja és habitual, es va dur a terme el darrer club de lectura de la temporada, amb el llibre "Vides minúscules" de Michon, un llibre que no agradà a tots per igual, perquè al final la lectura és una qüestió subjectiva, on el criteri de cadascú impera. L'entreteniment estava garantitzat i l'assistència al club fou massiva.

Primer de tot, la bibliotecària va fer cinc cèntims sobre les dades biogràfiques de l'autor francès, del qual es destacà que voltà amb una companyia teatral per tota França i que finalment s'establí com a escriptor amb un cert aire altiu i parisenc, car dejectava la balieue, i amb un cert refinament pompós que no agradà a algun dels tertulians. Un d'ells qualificà com a poc adequat el tractament que fa de les llengües minoritzades i de l'ambient rural, com si la pagesia fos un ambient menor que no mereix la pena ser seguit, o com si qualifiqués de patois la resta de llengües i cultures que no provinguessin de la ciutat de la llum, i és que París és París.

Seguidament, dir que el llibre va semblar molt pessimista, i una lectora va trobar que la profunditat del tema de vegades es feia una mica costa amunt. També es comentà que en certes cites cultes i religioses feia errades considerables, fet que es va traduir com una desconeixença cultural greu, que per altra banda l'autor suplia amb un gran maneig del llenguatge, especialment de l'adjectivació i de les relacions entre els personatges. Una assistent posà de relleu que hi havia certa simpatia per algun dels seus protagonistes i que la traducció del francès estava molt ben aconseguida. També alguns lectors consideraren la seva prosa barroca, amb un elevat ús de l'oració composta, que feia de la seva prosa un acte complexe de difícil enteniment, en aquest sentit, una àvida lectora va dir que enyorà Lucy Burton, d'Elisabeth Strouth, un dels darrers llibres que s'havien llegit al club, pel contrast en la senzillesa de les seves exposicions.

Finalment, el club passà al sopar tradicional, per aprofitar a donar-nos el bon estiu, confitats per amanides, xampinyons, cervesa, cava solidari, xanvitxos i un sortit de coques i dolços que si el tastava el mateix Michon segur que la seva literatura cobrava un caire més positiu. Després queden enrere les lectures d'una aventura que es començà l'any 2007. En definitiva, va ser un club de lectura ple d'emocions i sentiments, sense deixar d'oblidar tot un programa elaborat magistralment per la bibliotecària per al proper curs. No us ho podeu perdre. Que passeu un bon estiu ple de lectures!