Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2187
Actualment som 37 revistes i 12 digitals


Dissabte 10 de juny tengué lloc la reunió anual de les revistes de la premsa forana de Mallorca a la qual pertany Cap Vermell.

La diversitat“és la força i la riquesa que aglutina l’Associació de Premsa Forana de Mallorca”, segons va dir el seu president, Rafel Oliver. Aquest dissabte va ser el moment d’analitzar reptes de futur durant l’assemblea general que l’associació va fer a Felanitx, on també es lliuraren els XVIII premis Periodístics. Entre els reptes a assumir hi ha el de potenciar la marca Premsa Forana, així com també reforçar la seva presència a la xarxa i donar cabuda a altres canals de difusió, sense abandonar l’edició en paper.

A la trobada hi assistiren el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports,Francesc Miralles, la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, el batle de Felanitx, Joan Xamena i el regidor de Cultura del Consistori, Xisco Duarte.

En paraules de Francesc Miralles, “el Consell de Mallorca recupera el suport institucional a la premsa forana pel que ha significat per aquesta terra en qüestions d’informació en els nostres pobles, així com l’oportunitat que han donat a molta gent de poder escriure i llegir en llengua catalana des de fa molts anys. Per tant, la premsa forana esdevé un instrument necessari per vertebrar lingüísticament la nostra terra”.

El vicepresident va afegir que “el Consell no pot defugir de donar-hi suport i així ho feim amb una dotació econòmica de 35.000€ aquest 2016 que destinam a l’Associació de Premsa Forana de Mallorca per al foment de la llengua catalana. En aquest sentit, estam oberts a poder plantejar qualsevol iniciativa que vagi en benefici de la premsa forana com a element dinamitzador de la nostra llengua, però també com a vertebrador social i cultural d’aquesta illa”, sentencià.

Fundada l’any 1978, l’Associació de Premsa Forana de Mallorca agrupa una cinquantena de publicacions, en paper o en format digital, d’arreu de la nostra illa, fortament arrelades als seus respectius pobles, algunes de les quals ja fa sis dècades que ofereixen informació local, de proximitat i amb una àmplia incidencia en el seu entorn.